De mange mennesker var interesserede i at høre, hvordan Tove Udsholts liv har formet sig

LØKKEN: Rundt i Danmark er der børn, som var gemt under 2. Verdenskrig. Ved Kulturhus Løkkens arrangement var der mere end én i salen blandt de godt 80 tilhørere ved foredraget ”Jødepige efterladt på et høloft”.

Tove Udsholt fik i Løkken en buket blomster af en tilhører og et uventet møde med et andet gemt barn.

De mange mennesker var interesserede i at høre, hvordan Tove Udsholts liv har formet sig. Hun har været det man kalder et Gemt Barn under krigen, og hun fortalte, hvordan det har sat sig spor i hele hendes liv.

Toves historie begynder i Rusland, hvor morforældrene flygtede fra i 1898, og tilhørerne fik indblik i, hvordan de klarede livet som jøder i Danmark.

Tove fortæller med humor, hvordan hun har været et næsten umuligt barn at opdrage. Det førte til daglige kampe i den lille fiskerfamilie, hvor hun fik lov at blive efter krigen. Ja barndommen var præget af kampe, men også af kærlighed.

Tove blev døbt og konfirmeret. Nok en kamp der har kostet meget.

I foredraget hører man om den yngste søn som ønskede at lære noget om jødedom, og ved hans interesse blev Toves indre tændt. Der kom noget på plads, hun satte sig ind i den jødiske tro, og det var for hende en ring, der blev sluttet.

Der var plads til spørgsmål fra tilhørerne, og i pausen kom mange og talte med Tove.

Tilhørerne fik en usædvanlig beretning og et møde med en usædvanlig frisk og morsom foredragsholder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...