Ved markedet kan man også møde kommende konfirmander, som samler ind til udsatte borgere

VRÅ: Det var i maj de mange frivillige blev færdige med at renovere bageriet, og nu er man klar til at vise de indrettede rum frem. Man putter en del af julemarkedsboderne ind i Bageriet lørdag 1. december, og Uhrenholdtfolkene - og folkene i boderne glæder sig til at få besøg. Altså er der jul og julemarked i sydhuset, i Rugbrødsbageriet – og naturligvis i den gamle brostensbelagte gård – og fra kl. 9 er der trailermarked i baggården sønden for. Alle er velkommen til at lave ”en bette butik”, siger Arne Larsen-Ledet. Vi ved om nogen, at vejret kan drille, men vi håber kræmmerne – og børn og voksne fra by og land vil dukke op med hue og vanter – å månne gue sager..

Kvalitet er igen nøgleordet i julemarkedet, hvor man bl. a. kan finde strik, stentøj, frugt og most, broderi/tasker, drejede ting i træ, keramik, smykker, vin, kranse og dekorationer, ost fra Sønderhaven og meget mere.

Man kan også møde kommende konfirmander fra Folkekirken, Valgmenighedskirken og Baptistmenigheden. De er gået sammen om aktiviteter, for at samle midler til socialt dårligt stillede i vores lokalområde. Et godt initiativ, og man må hatte af for formålet – og for samarbejdet.

De lokalhistoriske arkiver Harritslev-Rakkeby og Vrå holder også åbent. De har omorganiseret sig, og man håber folk vil kikke ind og se resultatet. Vråarkivet laver en udstilling af gamle julehefter, og der bliver et lille hjørne, hvor man kan se Keld Mortens film fra jul i Vrå i 1986. Altså er der på lørdag jul i hele det gamle baggårdsmiljø. SuperBrugsen supplerer med en vild julemedisterfestival – og Petit Vrå Bryghus og Salon Hair-Cut har også et eller andet i ærmet.

Julemanden og hans hulde viv kommer susende med toget 15.15 og så skal der synges og danses om juletræet. Og slikposerne har vi husket, siger Finn Henriksen fra VBE.

Alt tyder på, at der endnu engang bliver jul i Den gamle Stationsby.

LL

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...