VENDSYSSEL: En tur i kano på Uggerby Å er en dejlig naturoplevelse. Her er man langt væk fra storbyens støj. Åen er familievenlig, og der er ikke den tætte kanotrafik som kendes fra andre åer med kanosejlads. Her kan alle være med uanset alder.

En kanotur på Uggerby Å er et godt valg til dem, der foretrækker frisk luft, motion, den stille ro på åen og storslåede naturoplevelser.

Den 66 km lange å snor sig gennem Hjørring området, Sindal, Mosbjerg, Bindslev og Uggerby. Åens udspring er ved Sterup syd for Hjørring og den udmunder i Skagerrak i Tannisbugt mellem Hirtshals og Tversted. Der kan sejles på strækningen fra Ilbro til havet, en strækning på 50 km og undervejs i den flotte natur ses et rigt plante- og dyreliv.

I Bindslev er Det Gamle Elværk bestemt et besøg værd. Her er også en af Nordeuropas smukkeste fisketrapper og en stor naturlegeplads for de mindste.

Der er shelterpladser undervejs i Sindal Marina, Mosbjerg og Bindslev med muligheder for primitiv overnatning. Pladserne er indrettet med drikkevand, primitivt toilet og bålplads med brænde samt gratis låne cykler med møntindkast. Kanosæsonen strækker sig fra 1. maj til 30. september.

Mange benytter en del af deres ferie til at sejle hele strækningen fra Ilbro til havet. Andre foretrækker en éndagstur på åen. Mulighederne er mange. Fælles for dem alle er, at man får en uforglemmelig oplevelse uanset vejret. Kanoer kan lejes både ved Sindal Camping og Uggerby Kanofart. Begge steder kan der bestilles kanoerne til start fra Ilbro, Sønderskov, Sindal, Mosbjerg, Bindslev eller Uggerby. Når turen slutter et sted på ruten, bliver kanoerne afhentet efter forudgående aftale med udlejeren.

Ideer til kanoture kunne være: En éndagstur fra Bindslev Gl. Elværk til stranden. Det er en sejltur på 3 - 5,5 time. En to dages tur med start fra Ilbro, Sønderskov eller Sindal til Bindslev den første dag. På andendagen fra Bindslev til Uggerby Strand. Eller en tre dages tur fra Ilbro til Uggerby Strand. På førstedagen sejles fra Ilbro til Sindal eller Mosbjerg. Andendagen til Bindslev, og turen slutter ved havet på tredjedagen.

Afstande og sejltider på Uggerby Å fra Ilbro til havet er cirka: Ilbro – Sønderskov 9 km (ca. 2,5 time). Sønderskov – Sindal 6 km (ca. 1,5 time). Sindal – Mosbjerg 8 km (ca. 2 timer). Mosbjerg – Bindslev Gl. Elværk 10 km (ca. 3 timer). Bindslev Gl. Elværk – Uggerby 9 km (ca. 3 timer). Uggerby – stranden 5 km (ca. 1,5 time).

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...