Prøv kræfter med livreddertestens fysiske øvelser og spørgsmål - der er livredderdiplom til alle deltagere

LØKKEN: Kom ned på Løkken Strand 20. juli mellem klokken 11 og 15, når TrygFondens LivredderPatrulje kommer forbi og demonstrerer, hvordan vi passer på os selv og hinanden på stranden og i vandet.

Livredderne finder du på Ny Strandvej 56.

Livredderne vil fortæller, hvordan det er at være livredder og viser, hvordan man hjælper personer, som kommer i nød i vandet. Der er masser af livredderudstyr, som børnene kan prøve, og sjove og udfordrende lege og konkurrencer, som handler om badesikkerhed.

Der er lagt op til nogle oplevelsesrige dage på stranden med aktiviteter for hele familien, når TrygFondens LivredderPatrulje kommer forbi. Børnene kan prøve livreddernes udstyr, og sammen med deres forældre kan de tage Livreddertesten, hvor de skal igennem forskellige livredderdiscipliner, fx padling på rescue board, genoplivning på dukker og bjærgning af en person i vandet.

Rundt i sommerlandet

TrygFondens LivredderPatrulje turnerer hver sommer rundt i landet for at oplyse om badesikkerhed og give børn og voksne en ekstra oplevelse på strandene.

- Vi bliver altid mødt af glade børn og voksne, som gerne vil vide mere om badesikkerhed og har en masse spørgsmål til livredderne. Badesikkerheden bliver leget ind gennem de mange aktiviteter, og når familierne tager hjem fra stranden, kan de fortsætte snakken om badesikkerhed med vores app Livredder, hvor der er spil og andre underholdenede aktiviteter, som handler om at færdes sikkert ved og i vandet, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Glem gamle bademyter

I løbet af sommeren kommer LivredderPatruljen rundt til godt 50 strande i hele landet.

- Det er ikke kun børnene, der kan lære noget af livredderaktiviteterne. Mange i forældregenerationen er vokset op med rådene om ikke at gå længere ud end til navlen eller ikke at bade lige efter, man har spist. Det er myter, som vi gerne vil aflive. Vi opfordrer også forældrene til at gå i vandet med deres børn fremfor at holde øje med dem fra stranden, for ulykker i vandet kan ske hurtigt, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

Alle børn, der deltager i livreddertesten, får et livredderdiplom, og der bliver afsluttet med et sejt holdbillede.

LivredderPatruljen er en del af TrygFonden Kystlivredning, der har ca. 200 specialuddannede kystlivreddere, som passer på badegæsterne på 36 strande og havnebade i Danmark.

Det sker der

11.00: Livredderne byder velkommen og præsenterer deres udstyr

11.10: Demonstration af en redningsaktion

11.20: Lær stranden at kende – livredderne forklarer om strandens forhold

11.30-12.30: Aktiviteter for børn og deres forældre

Livreddertesten: Prøv kræfter med livreddertestens fysiske øvelser og spørgsmål. Der er livredderdiplom til alle deltagere.

I praktik som livredder: Prøv livreddernes udstyr. Afhængigt af de lokale forhold er der mulighed for at svømme, padle på et rescue board, deltage i en redningsaktion samt få hjælp til at blive en bedre svømmer i åbent vand.

Konkurrencer: Her dyster børnene mod hinanden – rødt hold mod gult hold. Med inspiration fra den populære TV serie ”Livredderne” der bliver vist på DR Ultra og kan streames her

13.30-15.00: Programmet gentages, så børn og deres forældre igen kan opleve livredderne i aktion og få mulighed for at gennemføre Livreddertesten samt komme i praktik som livreddere.

De 5 baderåd

Lær at svømme

Gå aldrig alene i vandet

Læs vinden og vandet

Lær stranden at kende

Slip ikke børnene af syne

Her er de også

Du finder Livredderne følgende steder i Vendsyssel:

16. juli: Palmestranden Nordre Strandvej 40, 9900 Frederikshavn

17. juli: Skagen, Sønderstrand Østre Strandvej 100, 9990 Skagen

18. juli: Tversted Strand Tannisbugtvej (for enden), 9881 Tversted

19. juli: Tornby Strand Strandvejen 86, 9850 Tornby

20. juli: Løkken Strand Ny Strandvej 56, 9480 Løkken

21. juli Blokhus Strand Strandvejen 25 B, 9492 Blokhus

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...