SE BILLEDERNE - Foreningen ”Kunsthåndværk i Vrensted” frister med kreativ udstilling i Byens Hus i denne weekend

VRENSTED: Imponerende patchworktæpper, smukke smykker, veldrejet træ, sirlige kniplinger samt skøn og humoristisk keramik er bare nogle af fristelserne i Byens Hus på Stationsvej i Vrensted i denne weekend.

25 kunsthåndværker viser deres arbejde frem, og husets gæster har ikke alene mulighed for at se det færdige arbejde - de kan også få en kreativ snak med de mange, engagerede udstillere. Der er gratis adgang til udstillingen, og frivillige i køkkenet er klar til at forsøde pausen med kaffe og tilhørende kagekræs.

Grebet af kniplinger

I den store sal har Kirsten Thomsen og Anni Studsgaard fra Saltum gang i kniplebrættet. Og de fortæller gerne om deres passion for kniplinger. Anni har oplært Kirsten udi kniplingens svære kunst. Kirsten besøgte for fem år siden et museum i Tranum, hvor Anni sad med sine kniplinger, og her fik hun mulighed for at prøve håndarbejdet. Siden har hun fået godt greb om de tynde tråde og kniplepindene.

Hver tirsdag eftermiddag mødes de med 10-12 knipledamer i Saltum, hvor de får undervisning.

- Der kommer nogle gange en nybegynder - og det er rigtig fint. Vi tager godt imod dem, der gerne vil lære det, siger Anni Studsgaard.

Kvalitet og variation

Der er en del gengangere blandt årets kunsthåndværkerne, men der er også nye ansigter. Blandt andet udstiller Løkken Patchworkklub smukke og imponerende tæpper. Klubbens medlemmer har nål og tråd med, og i hjørnet ved indgangen går både nåle og snak blandt de fingersnilde kvinder. Og de deler gerne erfaringer og staldtips med husets mange gæster.

Udstillingen af Kunsthåndværk i Vrensted afvikles for 15. gang i år. Foreningen ”Kunsthåndværk i Vrensted” forsøger at sikre både variation og kvalitet i udstillingen. Målet er nemlig at sætte fokus på godt og smukt håndværk.

Udstillingen i Vrensted holdes altid sidste weekend i oktober - samme weekend som Børglum-udstillingen. For på den måde kan folk nå begge udstillinger samme dag, forklarer Elin Schierup, der er formand for kunstudvalget.

Udstillerne betaler for deres stande samt en beskeden procentdel af salget til udstillingen - og så får de mad og kaffe under udstillingsdagene. Overskuddet går til indkøb af kunst til Vrensted og til afvikling af kunsthåndværkerkurser. Blandt andet har der været afviklet kurser i pilefelt.

Gæsterne kan i øvrigt gå fra Byens Hus med en god smag i munden af friskpresset æblemost, idet det lokale æblelaug traditionen tro har travlt med at moste æbler på gårdspladsen i udstillingsweekenden.

Søndag den 27. oktober har udstillingen åben mellem klokken 10 og 17.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...