Hjørring kommune huser mere end 100 forskellige nationaliteter

HJØRRING: Hjørring Kommune har de seneste år oplevet en stor tilflytning af mange nye borgere med anden etnisk baggrund end dansk. Tilflytningen omfatter såvel flygtninge, familiesammenførte og arbejdskraftsindvandrere. I første kvartal af 2019 var der bosat knap 3.000 borgere med mere end 100 forskellige nationaliteter i Hjørring Kommune.

Lørdag eftermiddag blev den mangfoldighed hylde af det lokale integrationsråd, da der blev holdt kulturdag HF og VUC Nord i Hjørring.

- I Integrationsrådet ønsker vi at sætte fokus på den mangfoldighed af kulturer, der eksisterer i Hjørring Kommune. siger Mehrsad Sadjadi, formand for Integrationsrådet og byrådsmedlem.

Alle var velkomne, og der var blandt andet optrædener i traditionelle danse, etnisk musik og sang, kunst, modeopvisning og personlig fortælling om at være på flugt. Derudover kunne gæsterne tage på besøg hos de enkelte lande og kulturer: de enkelte klasselokaler var nemlig indrettet med smagsprøver på forskellige landes kultur i form af blandt andet mad, dans og musik.

Som en del af programmet til Kulturdagen overrakte Integrationsrådet også årets ”Integrationspris”. Prisen gik til to virksomheder, der på hver sin måde, har gjort en bemærkelsesværdig indsats for at integrere udenlandske borgere på arbejdsmarkedet i Hjørring Kommune.

De indstillede virksomheder i 2019 var

* Venmark Fisk. Hirtshals

* Glaseksperten – Vinduer og Døre, Hjørring

* Idrætscenter Vendsyssel, Vrå

* Nr. Brasholt v. Anton Nielsen, Sindal

* Ved Kajen, Hirtshals

Integrationsrådet besluttede efter intern drøftelse og afstemning at vælge Venmark Fisk, samt landbrugsvirksomheden Nr. Brasholt v. Anton Nielsen.

- Venmark Fisk modtager dette års Integrationspris, fordi Venmark Fisk altid er åbne over for at indgå i et samarbejde vedr. Jobcentrets integrationsindsats. Virksomheden støtter op om Jobcentrets projekter i Fiskeindustrien og hjælper dermed med at få integrationsborgere i beskæftigelse, hedder det blandt andet i begrundelsen.

- Nr. Brasholt v. Anton Nielsen er rigtig gode til at hjælpe integrationsborgere i en positiv retning og til at se de kvaliteter, som borgerne er i besiddelse af. Således har en af Nr. Brasholts eritreiske medarbejdere udviklet sig så meget under forløbet, at han i dag er leder af et staldafsnit på Nr. Brasholt, lyder det blandt andet om Sindal-virksomheden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...