Galleriet Kunst & Velvære, Nørregade i Løkken kan netop nu byde på en unik udstilling af billeder af Løkkenmaleren Erik Larsen (1902-1975).

Galleriets ejer Mette Pedersen er meget glad og stolt af at kunne præsentere de ca. 25 malerier. De kommer fra en lokal Løkken familie som ønsker at afhænde samlingen.

- Billederne er udstillet i et lokale for sig. Jeg tænker, at Løkkenboerne måske vil have lyst til at komme ind og se billederne inden de spredes for alle vinde. Samlingen rummer blandt andet de to serier om hhv. Henrik Ibsens digt ”Terje Vigen”, og ”Tordenskjold”, fortæller Mette Pedersen, som åbnede butikken Kunst & Velvære i Nørregade 4b denne sommer.

- Erik Larsens billeder er ret kendte i Løkken og jeg ved, at de hænger rundt om i mange hjem, da han ofte brugte dem som betaling for sine regninger i Løkken, tilføjer hun.

Maleren Erik Larsen levede sit voksne liv som boheme. Han delte sin tid mellem Københavns værtshusmiljø og sommerlivet i Løkken. Han var en del af det kunstnermiljø, som blomstrede i Løkken i 30´erne, da byen blev kendt som mondæn badeby.

Erik Larsen var især inspireret af gøglere og teatrets verden, eventyr, kunstnerknejperne i København samt eksotiske scener fra Sydeuropa og Nordafrika.

- Et af hans yndlingsmotiver gennem hele livet var de letpåklædte badepiger, som i 30´erne ikke var noget for de fornemme saloner og fine gallerier. Hans streg var en kunstnerisk hyldest til Eva, men blev af mange betragtet som pornografiske - en spekulation eller effekt, der lå Erik Larsen fjernt, forklarer Mette Pedersen.

Hans billeder var farverige og hans stil var stringent og dekorativ - ofte med en geometrisering af figurerne. Mange af hans senere motiver blev taget fra litteraturen og historien som f.eks billedserierne om Tordenskjold og ”Terje Vigen”. Terje var en sømand, der levede lykkeligt med sin kone og børn i en lille by på Norges sydkyst. Da Napoleonskrigene brød ud i 1809 blokerede den britiske flåde Norges kyst og der udbrød hungersnød blandt de fattige. Terje bestemte sig for at bryde igennem blokaden for at hente forsyninger i Danmark, men det endte i en grum historie, som Mette gerne fortæller.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...