KUNST: Frederikshavns Kunstmuseum & Exlibrissamling samt Kunstbygningen i Vrå laver samarbejde om billeter til Kirsten Klein

I øjeblikket viser både Frederikshavns Kunstmuseum & Exlibrissamling samt Kunstbygningen i Vrå - Engelundsamlingen kunstudstillinger med fotografikonet Kirsten Klein.

I Frederikshavn vises Lys & Form, hvor Kirsten Klein udstiller med Steen Folmer Jensen om det norrøne, og i Vrå mødes Kirsten Klein og Emilie Lundstrøm i udstillingen Fotomøde med fokus på cyanotypi.

- To tematiserede udstillinger hvor Kleins særlige evne for at fange øjeblikket relateres gennem hendes samspil med to andre kunstnere, lyder det.

- I den ånd går også Frederikshavns Kunstmuseum & Exlibrissamling sammen med Kunstbygningen i Vrå - Engelundsamlingen om at fejre Kirsten Klein i året, hvor hun blev 75 år.

Fra 24/9 og til 24/10 er det muligt at medbringe sin billet fra den ene udstilling og komme ind på den anden til særlig rabatpris.

For Frederikshavns Kunstmuseum betyder det ½ pris på billetten, og i Kunstbygningen i Vrå - Engelundsamlingen kommer man ind til studenterpris (og gratis hvis man er studerende), når man fremviser sin entrébillet fra Fotomøde eller Lys & Form.

I perioden betyder samarbejdet også, at medlemmer af både Kunstbygningens Støtteforening og Frederikshavn Kunstforening kommer gratis ind både i Vrå og i Frederikshavn.

Kirsten Klein er en af landets mest kendte og respekterede fotokunstnere. Hun blev udlært fotograf i 1966 og har siden slutningen af 1980’erne arbejdet med flere fotografiske teknikker, bl.a. cyanotypi - også kaldet blåtryk.

I dag er Kirsten Klein specielt kendt for sine poetiske og sanselige sort-hvid fotografier, hvor man ofte ser billeder af landskaber og mennesker med melankolske skildringer.

Kirsten Klein modtog i 2007 den prestigefyldte Fogtdals Fotografprisers hæderspris, og i 2012 modtog hun Thorvaldsens Medalje.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...