EM: Kyndelmisse markeres i Em kirke, oplyser det lokale menighedsråd. Vinteren er lang og mørk og vi savner lys og sol. Her sidst i januar kan vi begynde at mærke at lyset vender tilbage. Og vi nyder, at der er lyst længere om eftermiddagen. Kyndelmisse markerer at vi er midt på vinteren. I gamle dage gjorde bønderne deres foderbeholdninger op, for der skulle være ca. halvdelen tilbage, for at der var nok til dyrene til de igen kunne komme på græs.

I Jeppe Aakærs sang ”Sneflokke kommer vrimlende” synges om kjørmesknud. Mange har nok undret sig over, hvad det var for en knud. Men kjørmes betyder kyndelmisse og knud betyder midtpunktet. Oprindelig var det en fri og fest dag, hvor der blev spist og drukket godt.

De senere år er der mange kirker der er begyndt at markere kyndelmisse med en lys gudtjeneste, for at fejre lysets tilbagekomst. I Em kirke holder vi kyndelmisse gudstjeneste onsdag den 6. februar kl. 19.00. Det sker i samarbejde med Borgerforeningen og de unge der skal konfirmeres i Em kirke til foråret. De kommende konfirmander vil stå med fakler ved kirken og medvirke på forskellig vis.

Efter gudstjenesten serveres kakao og fastelavnsboller

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...