Smagsprøver, gårdmysterium og malkerobotter - Nr. Haugaard på Lønstrupvej byder indenfor

HJØRRING: Hele Danmarks spisekammer åbner stalddørene til Åbent Landbrug 16. september. Landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere der gerne vil se, hvor deres mad kommer fra.

Sidste år tog næsten 100.000 danskere imod invitationen - og Hjørring kommune vil man i år kunne besøge Gitte, Vagn, Kirsten og Magne på Nr. Haugaard på Lønstrupvej 489. Her kan man se køerne blive malket med robot, klappe en kalv, smage på Arla produkter og på andre lokale fødevarer. For børnene er der halmlegeplads, kørsel på pedaltraktor (inkl. kørekort), hoppekøer, korncontainer og rystning af smør. Der er forskellige spejderaktiviteter, og man kan forsøge at løse et gårdmysterium. Man kan selvfølgelig også tale med landmandsfamilien om deres arbejde. Der er kaffe og kagebord.

Der er også åbent andre steder i det nordjyske

I Brønderslev kommune kan man besøge Lis, Lars, Joan og Niels, som driver Klovborg på Taksvej 45 i Øster Brønderslev.

I Dronninglund kan man besøge Hanne og Søren som driver Aagaard på Gammelsbækvej 4.

I Rebild kommune kan man besøge Sanne og Ole, der driver Nørregaard på Braulstrupvej 9 i Suldrup.

52 landmænd på landsplan åbner deres gård til Åbent Landbrug.

- Vi er et åbent erhverv der gerne byder indenfor på gården og viser vores produktion frem. Vi er stolte af at levere kød, ost, æg, grøntsager og pels i høj kvalitet til forbrugere over hele verden, og den stolthed vil vi gerne dele med danskerne, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...