LØKKEN: Der er kort tid til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling, og der er akut brug for frivillige indsamlere i Nordjylland. Det fortæller Dansk Flygtningehjælps indsamlingskoordinator i Hjørring, John Becker.

- For at kunne nå ud til alle husstande i Nordjylland skal 2500 ruter dækkes - og indtil videre har vi dækket omkring 1200. Rigtig mange har allerede meldt sig, og det er jeg virkelig taknemmelig for. Men der er stadig ledige ruter, og jeg håber, at endnu flere vil bruge tre timer søndag den 4. november på at gøre en forskel for verdens hårdest ramte flygtninge, siger John Becker.

Lige nu knokler frivillige landet over med at finde indsamlere. Hver indsamler får i gennemsnit 1.000 kr. i indsamlingsbøssen på 3 timer. En del af de penge, man samler ind, bliver brugt på at hjælpe mennesker i Yemen, Bangladesh og Syrien. Samtidig skal indsamlingen sikre, at Dansk Flygtningehjælp kan sætte hurtigt og effektivt ind, når katastrofen rammer et nyt sted og mennesker akut får brug for mad og tag over hovedet.

Fakta om mennesker på flugt:

Mere end 68 millioner mennesker er på flugt og langt størstedelen befinder sig i nærområderne - altså i verdens fattigste og mest krigshærgede regioner. I år går pengene derfor blandt andet til Yemen, hvor 20 millioner mennesker har akut brug for nødhjælp på grund af borgerkrig og sult.

Siden 2017 har det muslimske mindretal rohingyaerne flygtet fra Myanmar til Bangladesh, hvor der nu er over en million mennesker strandet i verdens største flygtningelejr i Bangladesh. Pengene går også til at skaffe rent drikkevand, tag over hovedet og beskyttelse.

Derudover vil pengene igen i år gå til flygtninge i og omkring Syrien, hvor krigen hærger på 8. år, der har tvunget 12 millioner mennesker til at forlade deres hjem.

- På en enkelt dag kan du være med til at give 5 familier midlertidigt tag over hovedet, 10 familier køkkengrej og sæbe eller rent vand til 150 mennesker i en måned, lyder der fra Dansk flygtningehjælp.

Man kan blandt andet melde sig som indsamler på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...