300 danske ildsjæle cyklede over Tour de France bjerge for en verden uden sclerose

LØKKEN/GALIBIER: Om få uger skydes årets udgave af Tour de France i gang. Men på en række af de mest afgørende bjergtoppe i Alperne, må Tour-feltet i år se sig slået på målstregen.

Scleroseforeningens cykelevent Cykelnerven indtog nemlig de selv samme franske bjergtoppe allerede i midten af juni. Her cyklede mere end 300 dedikerede cykelryttere otte udvalgte Tour-bjerge på bare fire dage.

Cykelnerven er Scleroseforeningens Tour de France-inspirerede cykelløb, som hvert år i juni sender hundredvis af dedikerede cykelryttere fra hele landet afsted mod de franske bjerge. Her cykler de til tops på en stribe stejle bjerge kun få uger inden, Tour-feltet lægger vejen forbi de præcis samme bjergtinder. Målet med det hele er at indsamle penge til forskning i sclerose og sætte fokus på sygdommen.

Med otte stejle bjergtoppe på bare fire dage kommer man ikke sovende til målstregen som Cykelnerven-rytter. Det kan de godt 300 deltagere i dette års udgave af Cykelnerven alle skrive under på. Mens nogle deltagere kører på eliteniveau, har andre aldrig før kørt op ad et bjerg på cykel.

Blandt deltagerne var 64 årige entreprenør Leif Sørensen fra Løkken, som kører for Team Nordjylland.

- Jeg kender en del, der lever med sclerose, og jeg ved, hvad sygdommen kan gøre ved folk. Så for mig er Cykelnerven og konceptet om at samle penge ind til forskning i sclerose vigtigt. Og at jeg ovenikøbet kan gøre det, samtidig med at jeg cykler i smukke bjerge sammen med så mange dedikerede ryttere, er jo bare fantastisk. Derfor var jeg med på Cykelnerven for tredje gang i år, fortæller Leif Sørensen.

Når de professionelle ryttere rammer Alpernes klassiske bjergetaper til allersidst i årets Tour de France, har Leif Sørensen og resten af Cykelnervens ryttere allerede været til tops på en række af de samme bjerge:

Col du Vars – 2.109 højdemeter

Col d’Izoard – 2.360 højdemeter

Col du Lautaret – 2.057 højdemeter

Col du Galibier – 2.642 højdemeter

Col de L’Iseran – 2.770 højdemeter

Montée de Tignes – 2.089 højdemeter

Comet de Roselend – 1.967 højdemeter

Val Thorens – 2.365 højdemeter

Tour de France-rytterne rammer de præcis samme bjerge på Tourens 18. og 19. etape, som er de sidste og afgørende etaper, inden rytterne skal videre mod Paris og Tourens officielle afslutning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...