VRÅ: Der var inviteret til gratis koncert med Saxofonkvartetten, der består af Astrid Lysholt, Søren Baggesen, Vincent Blichfeldt og Henrik Boll, på Vrå Bryghus lørdag d. 13. april. Alle stearinlys var i højeste gear, ølhanerne glødede og Bryghus-caféen var godt fyldt op. Publikum kunne bl.a. nyde originale kompositioner, pop- og grandprixsange og klassikere fra filmens verden. Kapelmester Henrik (der også er en af husets bryggere) var i hopla og underholdt mellem numrene de forsamlede med anekdoter og med sin store viden om musik.

Gæsterne var en skøn blanding af børn, der ivrigt gik ombord i småkager og sodavand, og voksne, der foretrak øllet og kaffen.

- Konerne er på shoppingtur, så vi ville lige kigge herned, fortæller køreskolelærer Gert fra Vrå-Tårs Køreskole.

Han havde i dagens anledning taget svigersønnen Michael med. Gert selv har været på Bryghuset før, men for Michael var det første besøg.

- Vi er her selvfølgeligt uden for arbejdstiden, pointerer Gert med et glimt i øjet, mens han og svigersønnen hygger sig med favoritøllen (indtil videre i hvert fald) – ’Junipepperper’.

En af dem, der sad og vippede med hoved og fødder i takt til de liflige toner, var Pernille fra Vrå, der er aktionær i Bryghuset og havde taget datteren Anne fra Århus med. Pernille havde en anden god Vrå Bryghus-øl i glasset – ’Brown Ale’.

- Den er god! Jeg er lige kommet hjem fra ferie og hørte så om arrangementet her – så det skulle vi da lige ned og høre, siger Pernille og betror mig, at hun går og pønser på at melde sig som Bryghus-frivillig.

Selv om hun ikke er øldrikker og i stedet nød en god kop kaffe, så havde musikelsker Inga fra Hjørring også fundet vej til Bryghuset. Gensynet med den gamle stationsbygning bragte minderne frem.

- Sidst, jeg var her, var der fodterapeut, fortæller hun.

Og på en dag som i dag, hvor hyggen har sænket sig over bygningen, skal man altså lige knibe sig selv i armen og huske på dens noget omtumlede tilværelse i de senere år. Da Vrå Bryghus-folkene for alvor gik i gang for et par år siden, var stationsbygningen i en meget slem forfatning. Tusindvis af frivillige arbejdstimer senere står her nu et smukt forsamlingshus, og der brygges fantastisk øl på husets eget bryggeri. Jovist, der er stadigt ting, der skal ordnes – men huset fungerer og er i løbet af ganske kort tid blevet et stort aktiv for byen. Som der hviskes bag mig i optakten til kvartettens næste nummer:

- Det er så hyggeligt – hvor er det bare godt, vi har det her hus!

Men det stopper langt fra her. Rygtet vil vide, at Bryghusets aktieemission nr. 2 er lige på trapperne. Denne gang vil der blive udbudt aktier for i alt 600 000 kr. – penge, som skal bruges til at finansiere anden fase af bryghusprojektet. Her vil fokus være på den socialøkonomiske del af Bryghuset og den mulige erhvervelse af hele bygningen. For øjeblikket foregår bryghusaktiviteterne kun i stueplan, men med en eventuel overtagelse af 1. salen også vil der blive mulighed for f.eks. at huse flere arrangementer.

Og dem er der allerede en hel del af – så mange faktisk, at Bryghusets café-frivillige, som også bemander de faste åbningstider, har svært ved at følge med.

- Der er liv i huset! Vi har åbent fredag og lørdag eftermiddag, og vi har oven i det i hvert fald ét arrangement om ugen. Gæsterne udtrykker tilfredshed med øllet, atmosfæren, betjeningen osv. Det er vi selvfølgelig rigtigt glade for – men vi vil altså meget gerne have flere frivillige, lyder det fra kasserer for Vrå Bryghus Venner, Dorte Alstrup.

Med solen nu definitivt i vest og til taktfast bifald fra publikum rundede Saxofonkvartetten en dejlig lørdag eftermiddag på Bryghuset af med et ekstra-ekstranummer – og så kunne de selv hente en god og velfortjent øl i baren.

Hvis man er interesseret i at melde sig ind i Vrå Bryghus Venner og måske selv blive frivillig kan man kontakte Dorte Alstrup (DA@hj-gym.dk). Hvis man kunne tænke sig at blive aktionær i Bryghuset i forbindelse med den næste aktieemission, kan man forhåndsreservere aktier på www.vråbryghus.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...