LØKKEN: Havfrue i Løkken-Vrå Jytte Hangstrup sidder med i det landsdækkende Lions Pris udvalg. I weekenden var hun med til at uddele 500.000 kr. til et vaccineprojekt mod kræft.

Lions Prisen på 500.000 kr. gives i år til lektor Ralf Agger, Laboratorie for Immunologi og Cancerbiologi, Aalborg Universitets center, der bl.a. forsker i dendritiske celler og tumor immunologi. Ph.D cand scient, Ralf Agger har udviklet en meget kraftig immunstimulerende vaccine mod kræft. Man er klar til at lave forsøg på mus og senere på humane celler.

Ralf Agger modtog prisen på Lions Danmarks årsmøde i Sønderborg efter indstilling af Lions Hvetbo.

Lions Prisen opstår gennem frivillige indbetalinger fra landets Lions klubber. Således har Lions Havfruerne Løkken - Vrå også været med til at støtte prisen. Lions Prisen har de senere år ligget i omegnen af 500.000 kr. Prisens formål er bl.a. forskning og udvikling inden for sundhed mv.

- I Lions Havfruerne Løkken - Vrå er vi glade for, at Lions Prisen netop blev tildelt dette kræft- projekt. Lions Prisen skal gå til forskning og udvikling af projekter til gavn for mennesker. Derfor er vi også rigtig glade for at kunne støtte et dansk projekt inden for kræft og immunteknologi – et område, der er rigtig megen fokus på i hele verden. Ender Ralf Aggers projekt med en kræftvaccine, der kan redde mange menneskeliv fra kræftdøden, så er vores Lions Pris på de 500. 000 kr. givet godt ud, understreger Havfruerne i Løkken-Vrå.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...