LØKKEN: Løkken Museums bestyrelse er klar til at åbne Johanne Grønbechs Hus og Kystfiskerimuseet for sæsonen 2019.

I Johanne Grønbechs hus holdes en uformel reception grundlovsdag, onsdag d. 5. juni kl. 13. Her præsenteres også museets årsskrift ”Ladepladsen”.

Johanne Grønbechs Hus er et skudeskipperhus fra 1860’erne, bygget af skudeskipper Thomas Grønbech.. Den faste udstilling handler om, hvordan skudehandelen med Norge udviklede Løkken til en by med en stor ladeplads, store købmandsgårde og håndværkervirksomheder.

Da skudehandlen var slut, og skudehandlerkøbmændene måtte lukke, kom der i stedet en ny generation af købmænd. Museets særudstilling fortæller om nogle af de kendte købmandsbutikker i Løkken.

I museets baghus vises forskellige redskaber, som var nødvendige til kystfiskeri. I badehuset, som står i haven, vises en lille udstilling om badelivet i Løkken.

I år udkommer ”Ladeplads” nr. 38 med temaet ”Købmænd i Løkken”. Museets medlemmer modtager ”Ladepladsen”. Ikke medlemmer kan købe årsskriftet fra d. 5. juni.

Museet holder ved hjælp af frivillige Johanne Grønbechs Hus åbent for turister og lokalbefolkningen. Det er i juni: onsdag, fredag og søndag 13 – 16, juli og august alle ugens dage 13 til 16, lørdag lukket, og torsdag aftener 18 - 21, når der er ”open by night”.

Har du lyst og tid til at tage vagten nogle dage i sommerens løb eller på anden måde give en hjælpende hånd enten i Johanne Grønbechs hus eller i Redningshuset, vil vi gerne høre fra dig. Henvendelse til Inge Nørgaard tlf. 98996454, mobil 22156654, mail inge.norgaard@bbnpost.dk eller når museet holder åbent.

Løkken Museums bestyrelse håber, at mange vil møde op og være med til at gøre sæsonåbningen til en festlig og hyggelig dag og fortsætte til Kystfiskerimuseet, hvor Den selvejende institution ”Løkkens Redningshus” markerer sæsonåbning og byder på sandwich.

Alle er velkommen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...