Overholder man de nye retningslinjer fra Erhvervsministeriet, kan restauranter nu igen modtage gæster.

På Restaurant Søborg i Løkken er man glad for, at situationen begynder at lette.

- Vi har 500 kvm. og dermed plads til 250 gæster, så det bliver ikke noget problem med afstand, siger restauratør Torben Kjeldgaard.

- Og naturligvis tager vi de nødvendige forholdsregler. Vi vil servere vores sædvanlige frokostbuffet, og flytter de nærmeste borde væk fra buffetområdet. Der ligger engangsplastikhandsker, og ekstra bestik til at tage fra fadene med, sådan at hver gang noget har været brugt, lægges det i en lukket bakke, og næste gæst kan tage rent bestik.

- Vi starter stille og roligt. Coronaen er på vej ud, og når vi kommer til Skt. Hans er det et overstået kapitel, lyder det optimistisk fra værten på Restaurant Søborg.

Også hos genboen Restaurant Løkken Badehotel er humøret højt.

- Vi glæder os meget til at få gæster i restauranten igen. Da alle selskaber er aflyst, har vi vores selskabslokale Pejsestuen, som vi kan tage i brug som restaurationslokale, så inden døre får vi overhovedet ingen pladsproblemer, siger restauratør Michael Larsen.

- Men udenfor kan det godt komme til at knibe, når der bliver godt vejr. Der bliver vi nødt til at reducere i antallet af pladser, forudser han.

På Restaurant Løkken Badehotel bliver der den ændring, at den sædvanlige brunchbuffet bliver afløst af servering på tallerkner.

- Og Søndagskagebord kommer først i gang efter sommer, tilføjer Michael Larsen.

NORDJYSKE.dk oplyser, at der fra DRC - Danmarks Restauranter & Cafeer – lyder positive toner over retningslinjerne:

- Det er utroligt dejligt at branchen nu har noget konkret at forholde sig til. Vi har jo fået stort set alt det, vi har bedt om til denne fase, så nu er det med at få arbejdstøjet på, så vi kan blive klar til åbningerne, siger næstformand Mikele Volpi.

- Det er rigtig positivt, at vi igen kan åbne og samtidig drive en sundhedsmæssig forsvarlig forretning. Vi har ventet længe på at få besked, men det har ikke været forgæves, og det er resultatet, som tæller, siger Lars Mouritzen, der er kredsformand i Horesta Nordjylland.

Restauranter og caféer skal fortsat respektere forsamlingsforbuddet. De må derfor ikke servere for et selskab, som er større end ti personer. Et selskab bør kun bestå af personer, som i forvejen har tæt kontakt.

Restauranter og caféer kan godt have flere selskaber samtidig, hvis der holdes afstand mellem dem.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...