Læge og fjordhesteavler Maria Holmskov, Åsendrupvej i Løkken blev for nylig Nordisk Mester i disciplinen Seniordressur for Fjordheste.

Stævnet blev holdt på Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg ved Århus. Der var 21 deltagere fra Norge, Sverige og Danmark.

- Jeg havde som mål at komme i den bedste halvdel, så det kom som en stor overraskelse, at jeg blev vinder af mesterskabet. Det var kæmpestort og en fantastisk dag, fortæller Maria Holmskov.

Maria Holmskov er fjordhesteopdrætter og har 7 - 12 heste i egen stald. Mesterskabet blev vundet på 10 årige Holmskovs Gibbus. Den er staldens første føl af egen avl.

Maria Holmskov er tilknyttet ”Fjordhesten Vendia” Det er en nystartet forening i Vendsyssel.

- Kæmpe stort tillykke til Maria Holmskov og Gibbus, som blev Nordisk Mester i seniordressur. Foreningen er utroligt stolt af, at Maria og Gibbus er medlem af Fjordhesten Vendia, lød det fra foreningen på facebook.

Fjordhesten Vendia er en Avls- og sportsforening, som har til formål at skabe fællesskab om Fjordhesten og udbrede interessen for den skønne familiehest.

Foreningen byder ind med forskellige aktiviteter og et stærkt socialt fællesskab!

I Danmark blev Fjordhesten allerede en meget populær race i slutningen af 1800-tallet. Særligt de små husmandsbrug nød godt af Fjordhestens nøjsomhed, godmodige gemyt og arbejdsvilje. Indtil 1960 udgjorde Fjordhesten ca. 10 % af alle heste i Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...