To Hjørring-projekter modtager hver 50.000 kroner i støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, der uddeles af Friluftsrådet

LØNSTRUP: I alt 434.000 kroner er på vej til at gøre friluftslivet endnu bedre i Nordjylland. Friluftsrådets bestyrelse har nemlig valgt at støtte i alt ni nordjyske projekter, blandt andet et samlingssted i naturen for selvhjælpsgrupper ved Hjørring og etablering af et udeværksted til spejdere, skole og børnehave hos KFUM-spejderne i Skallerup-Vennebjerg.

Den nystartede Foreningen Jordforbindelsen modtager 50.000 kroner i tilskud til et nyt samlingssted for selvhjælpsgrupper for voksne og forældre til børn med stress, angst, depression eller lignende. Stedet indrettes med bålhytte, sheltere, muldtoilet og bålplads.

KFUM-spejderne i Skallerup-Vennebjerg modtager 50.000 kroner til etablering af et udeværksted til spejdere, skole og børnehave.

Hertil kommer syv andre nordjyske friluftsprojekter fordelt i Støvring, Aalborg, Jammerbugt og Thisted kommuner.

Fælles for alle projekterne er, at de bliver skabt af lokale, frivillige ildsjæle, der brænder for at skabe nye muligheder for at opleve naturen.

- De frivillige kræfter ude omkring i landet har en helt særlig rolle i samfundet - og i friluftslivet. De er med til at binde lokalsamfundene tættere sammen og sætter nye ting i gang hele tiden. Vi synes, deres projekter er værd at støtte, så endnu flere danskere får mulighed for at bruge naturen og få nye, gode oplevelser ude i det fri, siger Jan Ejlsted, der er direktør for Friluftsrådet.

Der bliver uddelt Udlodningsmidler til Friluftsliv flere gange om året. Næste ansøgningsfrist er 1. februar, hvor der kan søges tilskud inden for fire forskellige temaer.

Søg udlodningsmidler

Næste frist for at søge tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv er 1. februar 2019, og der bliver denne gang uddelt i alt 17 millioner kroner til projekter inden for fire temaer:

•”Flere ud i den nære natur”: Tilskud til projekter, der skaber nye og bedre muligheder for friluftsliv i den nære natur og styrker det lokale engagement.

•”Bedre forståelse af naturen”: Tilskud til projekter, der aktivt formidler naturen og styrker naturforståelsen for specifikke målgrupper.

•”Undervisning i naturen”: Tilskud til projekter, der udvikler skolernes muligheder for at afholde undervisningsforløb i større naturområder.

•”Bevæg dig i naturen”: Tilskud til projekter, som giver de mindst aktive grupper i befolkningen bedre muligheder for at bevæge sig i naturen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...