VITTRUP: Lokalhistorisk Arkiv for Vittrup og Omegn er nu kommet i arbejdstøjet efter generalforsamlingen, hvor Ove Østergård ønskede at udtræde. Det vil sige at den daglige ledelse af Arkivet i dag består af Janne Jacobsen og Poul Erik Kammer. Der ud over er Jesper Larsen også en del af bestyrelsen.

- Samtidig er vi så heldige at få hjælp til praktisk arbejde af Jytte Østergård og Anette Steen, fortæller Poul Erik Kammer fra arkivet.

- Vi er kommet godt i gang med udklip af gamle aviser og blade som er blevet samlet gennem mange år. Dette er et stort arbejde med udklip og derefter registrering i den landsdækkende database. Prøv at gå ind på Arkiv.dk og vores Arkiv, siger han videre.

Ud over dette er man også godt i gang med at registrere alle huse i Vittrup, hvor der laves en kort beskrivelse af historien i hvert hus. Det er nu afdøde murermester Arne Pedersen der har lavet forarbejdet til denne registrering. I dette materiale er der historie bag mange af husene som ligger mere end 100 år tilbage. Samt ejerforhold så langt tilbage som man kan finde ud af.

- Så en opfordring til alle vil være: dersom der pludselig skal ryddes op, eller du skal flytte, så kan der ofte være ting som har stor interesse for Arkivet. Ved sådanne lejligheder hører vi gerne fra dig/jer. Vi lover selvfølgelig ikke, at vi tager alt, men vi vil gerne se hvad du har inden det er væk. Når først det er kommet på lossepladsen, er der ingen vej tilbage, og en vigtig historie/fortælling er måske væk for altid. Det vil være synd for vores lille by. Er der ting som du helst vil beholde originalen af, kan vi måske få love at kopiere eller scanne, siger arkivmanden.

I øvrigt håber medarbejderne, at være langt med registrering og oprydning inden arkivets 25 års jubilæum som fejres d. 12. maj 2019. Der bliver orienteret om tidspunkt senere.

- Går der en eller anden person i vores område som interesserer sig for sagen, finder vi også nok noget til dig at lave. Mængden på indsatsen bestemmer man selv, slutter man fra Lokalarkivet i Vittrup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...