Dette års kalender viser gamle ”Vrenstedbilleder” af gårde og folk i Vrensted sogn

LØKKEN: Dette års kalender viser gamle ”Vrenstedbilleder” af gårde og folk i Vrensted sogn fra Lokalhistorisk Arkivs gemmer.

I Vrensted sogn var der i 1900 – 1950, 60 ejendomme (gårde), 137 huse med jord og 29 jordløse huse til sognets 1197 indbyggere. Årets lokalhistoriske kalender 2020 indeholder tidlige fotos og beskrivelser af Vrenstedgårde, af herskab og folkehold fra første halvdel af det 20ende århundrede. Omrejsende fotografer tilbød folk ude i landsbyerne at fotografere familierne udenfor deres gårde. I deres fineste puds blev folk opstillet sammen med deres dyr og maskiner foran fotoapparatet, som var sat på et stativ, blænden var åben i flere sekunder for at få lys nok ind, og så var det bare om at stå stille.

Her er det et vinterbillede fra 1955, hvor isen på kirkedammen er tyk nok til at børn og voksne kan færdes på den. Skøjterne blev spændt på skistøvler og træsko med en speciel skruenøgle eller på gummistøvlerne med remme – og så gik det ”derud af ”. Der blev sørget for en smal isfri rende til svaneparret.

Årskalenderen er blevet præsenteret ved et aftenarrangement i Byens Hus i Vrensted. Den kan anskaffes hos Let køb i Vrensted og ved henvendelse til Ingrid Andresen , formand for Lokalhistorisk Forening for Vrensted og Omegn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...