Billedhugger Bodil Dam har åbnet sin nye skulptureng

VRENSTED: Der var stort fremmøde, da billedhugger Bodil Dam åbnede sin nye skulptureng og det trods regn og blæst. Heldigvis var folk klædt på til lejligheden og gæsterne kunne finde ly i teltet. Skulpturengen er anlagt i forbindelse med kunstnerens 20 års jubilæum i Galleri PondCottage Art i Vrensted.

Formanden for Hjørring Kommunes Kunstudvalg Troels Bidstrup Hansen fik overdraget saksen for at klippe den røde snor og erklære Skulpturengen for åben. Han talte blandt andet om forskellene på at opleve skulpturer i naturen frem for i et galleri hvor de skal forholde sig til rummet, malerier og andre ting.

Bodil Dam fortalte om sine tanker vedrørende skulpturengen. Hun forklarede at Fuglestelen og Stensætningen repræsenterer tilsammen luften og kloden og drengen i midten symboliserer håbet om bevarelse af disse for kommende generationer.

Bodil Dam fortalte også om forskellen på en skulpturpark og en skulptureng. I denne skulptureng skal man gå på opdagelse for at finde alle skulpturerne af de fire udstillere som er Paul Erland fra Frederikshavn, Jytte Høeg fra Virum, Lisbeth Krag Olsen fra Bogense og Bodil Dam selv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...