RADIO: For 30 år siden startede Radio Hirtshals, som det hed dengang, på Den Gamle Station. Og der var rigtig mange frivillige med til at lave radio i starten

Skaga FM Lyden af Vendsyssel har den 15. september haft 30 års jubilæum.

For 30 år siden startede Radio Hirtshals, som det hed dengang, på Den Gamle Station, hvor den første formand hed Ole Gården, og der var rigtig mange frivillige med til at lave radio i starten.

Der blev øvet i at lave radio hos Hjørring Lokalradio i Strømgade i Hjørring. Her lavede man en hel times radio om dagen under navnet Hirtshals Magasinet.

Siden hen blev Henrik Ledet ansat som lønnet medarbejder i 1997, og derefter blev Niels Viberg ansat som lønnet medarbejder i 2000, og i 2008 blev Lars Horne ansat til at stå for salget af radio spot reklamer.

Henrik Ledet siger, at han har lært sig selv at lave radio.

- Jeg havde tidligere været ansat på TV 2 Nord, og jeg er i øvrigt udlært som blikkenslager og VVS mand, og Niels Viberg har en fortid som bankmand, og reklamemand, og Lars Horne har en fortid som annoncemand helt tilbage da Vendsyssels Tidende eksisterede. Så det er tre erfarne folk Skaga FM i dag har på lønningslisten.

- Det var en stor, men rigtig beslutning vi tog, da vi omdøbte Radio Hirtshals til Skaga FM, siger Henrik Ledet.

- Det gjorde pludselig, at vi kom ud og kunne sælge radioreklamer i hele Vendsyssel, og det har betydet, at vi i dag har en omsætning på over 3 millioner.

Synlige og bliver hørt

Vi har udgifter til Koda på cirka 250.000 og lønninger på omkring 1 million og restudgifter, som for eksempel husleje, el, varme og vand, samt diverse udgifter, der løber op i cirka 1,7 million, således vores regnskab går i nul. Men vi er jo heller ikke en sparekasse, vi skal have pengene ud at virke, så Skaga FM, og dermed Hirtshals og Vendsyssel er synlige, og bliver hørt. Det må være vores fornemste opgave, siger Henrik og Niels.

I øjeblikket er de 12 frivillige, og med de tre, der er lønnet, består Skaga FM af 15 medarbejdere i alt.

- Vi er en forening, hvor de der er aktive som frivillige er fødte medlemmer, men man kan også blive støttemedlem for en beskeden kontingent. Og foreningsmedlem for 1000 kroner om året, men så får man også noget for pengene, siger Henrik.

Der bliver afholdt generalforsamling hvert år, og i øjeblikket er det Henrik Ledet der er valgt som formand for foreningen.

Mangler de store events

- Vi har en god, fast drift af radioen, også i disse corona tider. Men vi mangler selvfølgelig de store events i Vendsyssel, såsom Naturmødet, Løkken koncerten, og Hjørring Dyrskue og Skagen Festival, bare for at nævne nogle af dem vi ikke har haft aktivitet med i år. Det går selvfølgelig ud over vore indtægter, siger han.

- Men ellers laver vi jo rigtig meget redaktionelt stof, enten ved at vi inviterer folk i studiet her på det gamle Rådhus i Hirtshals, eller også er vi ude og optage hos folk, eller ude til møder og events. Sidst var vi med til kåringen af Årets Sild på Oceanariet, og det er vigtigt for os, at vi er med til at formidle alle aktiviteter og events her i Vendsyssel. Det er med til at gøre Skaga FM interessant at høre på.

Skaga FM er altså godt stillet med de tre medarbejdere Henrik, Niels og Lars samt de 12 frivillige, der tilsammen får radioen til at virke hele tiden, både med direkte udsendelser, og alt det der bliver optaget og sendt senere, samt hele den digitale sendeflade, der kører hele tiden.

Et flot stykke arbejde, som alle i Hirtshals og omegn kan glæde sig over, når man hører Skaga FM i sin radio.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...