Galleriet har traditionen tro tilegnet et kunstnerpar udstillingen - i år billedkunstnerparret Jane Ekstrøm og Kim Groth fra Vodskov

INGSTRUP: Galleri Munken har holdt fernisering på efterårets udstilling ”Pas De Deux 2019”. Udstillingen kan efterfølgende ses torsdag til søndag fra kl. 11-17 frem til medio november på galleriet på Munkensvej 11, Ingstrup.

- For 10. gang kan Anette og jeg byde velkommen til fernisering på en ny og spændende udstilling her på Galleri Munken, sagde galleriejer Jesper Svendsson i sin velkomst til de mange gæster der var kommet.

- Galleri Munken har traditionen tro tilegnet et kunstnerpar udstillingen. I år billedkunstnerparret Jane Ekstrøm og Kim Groth fra Vodskov. Parret har desuden peget på Aalborg kunstneren keramiker Louise Lange, som har skabt en keramik serie til netop denne udstilling. Louise er 3. generation i familiefirmaet Lange Keramik, som holder til i Hjelmerstald i hjertet af Aalborg, fortalte Jesper Svensson.

Jane Ekstrøm udtrykker sig gennem olie på lærred og skildrer menneskers væren i tilværelsen med et stort poetisk udtryk i penselstrøgene. Fortællingerne i Janes værker har baggrund i de følelser, drømme og ønsker vi møder tilværelsen med og udtrykker livsvilkår.

Kim Herholdt Groth udtrykker sig i akryl på lærred med skarpe, næsten fotografiske gengivelser i sine kompositioner. Humoren, ironien og hans skæve lidt nørdede tilsnit i fortolkningerne vækker glæden og latteren frem i beskueren.

Kim var med i DR’s programserie ’Danmarks bedste portrætmaler’ og om det var hans deltagelse her er ikke til at sige, men han modtog efterfølgende en stor opgave med at male et portræt af Jammerbugt Kommunes borgmester Mogens Christian Gade.

Louise Lange har skabt en serie helt fantastisk keramik til udstillingen med overskriften ”Papirklip”. Keramikserien på denne udstilling er lavet i porcelænsler og smykket med fantasifulde figurer i indigo blå begitning. Hun er i denne keramikserie inspireret af Bit Vejle og hendes Museum for Papirkunst i Hune.

- Serien holder sig hovedsageligt i farverne blå og hvid og spiller fantastisk op til Jane og Kims spændende værker, understregede Jesper Svensson.

Udover de tre hovedkunstnere, har Galleri Munken sædvanen tro også et par håndfulde andre kunstnere repræsenteret: Paul Cederdorff med tempara-malerier og skulpturer udført i bronze eller keramik, Judith Kok med glaskunst, Verner Hermansen med finurlige skulpturer skabt af skrot og salmebøger, Elin & Bent med ELBE-design viser smykker i sterlingsølv, Peter Vilhelm Nielsen med akvarel, desuden Rita Willum, Ingrid Bech, Cæcilie Hjort Svensson, Artigasplanas, Mette Skau og Joseph Salomon.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...