Kilo-prisen har været den samme i over 30 år - og nu præsenteres ”Medister-bajeren”

LØKKEN: Traditionen Medisterfest i Løkken har mere end 30 år på bagen.

Faktisk er det 32. gang SuperBrugsen Løkken holder medisterfest 2. december. Det har igennem årene udviklet sig til at være et større tilløbsstykke, når slagtermester Jacob Carlsen og hans medarbejdere laver flere ton af den populære julemedister den første søndag i december.

- I år bliver festen tilføjet et helt nyt element. Vi har fået lavet vores helt egen ”Medisterbajer”. Det er ny øl, udviklet og leveret i tæt samarbejde med vores lokale Løkken Bryghus og brygmester Niels Thomsen, fortæller uddeler Mogens Knudsen.

Medisterfest i Løkken er blevet en juleaktivitet, som man efterhånden ser flere steder hos både kollegaer og konkurrenter i andre dagligvarekæder.

- Og det er jo lidt sjovt at se, den gamle Løkken medistertradition har bredt sig til både nær og fjern, udtaler slagtermester Jacob Carlsen.

Slagtermesteren og medarbejderne møder ind til midnat for at starte produktionen, så der allerede er ca. 3 ton medister færdigproduceret til åbningstid.

- Det er nu 13. gang Jacob Carlsen er styrmand på ”Danmarks nok største medisteraktivitet”. Det første år solgte vi ca. 1.5 ton hjemmelavet julemedister, og sidste år kom vi på ca. 7.2 ton. Og prisen har vi fastholdt alle årene til kun 9,95 pr. halve kilo, fortsætter Mogens Knudsen.

Slagtermesteren kan huske tilbage på sin læretid i Brugsen, hvor han næsten kunne klare det ene mand.

- I år er der 8 mand klar til den store produktion, og der er vigtigt, at opskriften bliver fulgt nøje så kvaliteten er i top, fastslår Jacob Carlsen.

Og hvad er hemmeligheden bag den hjemmelavede medister – ja den ligger hos slagtermesteren.

Der afholdes hvert år en konkurrence om at gætte hvor mange ton medisterpølse, der bliver solgt og med deltagernes adresse på kuponen.

- Derfor kan vi se, at der kommer kunder fra det meste af Vendsyssel, der vælger at kører til Løkken for at være med, og så har vi vel ramt det meget godt, siger slagtermesteren.

Den nye ”Medister bajer” er udviklet i tæt samarbejde med Løkken Bryghus. Brugsens personale er kommet med flere input til øllet. Etiketten er udarbejdet af Emil Ussing og Theis Kassow, som begge er ansat i SuperBrugsen Løkken.

Programmet til medisterfesten søndag den 2. december indebærer også, at bagerafdelingen giver gratis kaffe og rundstykker fra kl. 07.30 – 09.30. East Harbour Jazzband skyder festen i gang med nedtællingkort før klokken 10.

Når butikken åbner kl. 10, vil der være gratis mini julestjerne til de første 100 kunder, og i løbet af dagen er der gratis bilvask fra kl. 11 – 14.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...