Modtagerne af årets iværksætterpris fra Erhverv Hjørring er brødrene Kasper og Jonas Brix, North Shore Surf

HJØRRING: Erhverv Hjørring har onsdag uddelt sin iværksætterpris 2019 til Kasper og Jonas Brix fra firmaet North Shore Surf. Det skete til StartUp Event 2019 i Atriumgården på EUC Nord, hvor 200 elever og erhvervsfolk deltog i arrangementet.

- Iværksættere er essentielle for vores lokalsamfund. Der skal mennesker med idéer og drivkraft til, for at vi kan udvikle vores erhvervsliv. De er helt nødvendige for, at Hjørring kommune fortsat kan være et godt sted at leve i, lød det fra Henrik Willadsen, der er formand for Erhverv Hjørrings bestyrelse.

- I Erhverv Hjørring og Hjørring ErhvervsCenter bruger vi mange kræfter på at opmuntre til iværksætteri og til at hjælpe startups med at udvikle sig til modne virksomheder. Erhverv Hjørring har stort fokus på unge og ungekultur og bakker op om initiativer, der kan medvirke til at skabe det gode ungeliv i Hjørring Kommune. Vi rækker ud med tilbud om samarbejde med uddannelsesinstitutionerne på mange måder.

- Det er derfor helt naturligt, at årets iværksætterpris går til en virksomhed med særlig appel til unge mennesker, lød det fra formanden i pristalen.

- Samtidig har vi valgt en virksomhed, der er meget tæt knyttet til sin lokalitet. For nu at bruge et ord, som iværksætterne vist nok selv har opfundet, så er den ”løkkendarisk” i sit lokalområde, men rækker samtidig ud i verden og bidrager til at brande Vendsyssel i Danmark, Norge Sverige og Tyskland.

Modtageren er brødrene Kasper og Jonas Brix fra North Shore Surf.

Kasper Brix er egentlig tømrer. Men han er bidt af surfing. Og det er denne interesse koblet med kærlighed til Løkken, som Kasper sammen med bror Jonas har omsat til en virksomhed, der ikke blot tager udgangspunkt i bølgerne omkring Løkken Mole, men som også har en stærk forankring i lokalsamfundet i Løkken.

Siden starten med North Shore Surfing, der er et tilbud om surfing fra Løkken Strand, har brødrene udvidet aktiviteterne med en strandnær café i et tidligere ishus, madvognen North Shore Surf Food Truck og senere med åbning af restauranten HAVS i det tidligere Peter Bådsmand på vejen mellem byen og stranden.

Fascinationen af surfing er udgangspunktet for virksomheden.

Som udlært tømrer fra Hjørring rejste Kasper Brix i tre år verden rundt og surfede. Tilbage i Danmark uddannede han sig i serviceøkonomi og begyndte at arrangere en dansk surf tour, som udgør fire surf events.

Denne fascination for surfing og brødrenes familiære rødder i Løkken gjorde, at de så mulighederne for at bygge en forretning op på det sted, hvor de selv som drenge blev bidt af surfing.

North Shore Surf har været med til at revitalisere Løkken og har skabt et nyt brand med Løkken som omdrejningspunkt for ungekultur.

Løkken er det perfekte surf spot for begyndere. Her er bløde sandbanker, lave vandforhold og så er der ingen hajer (bortset fra dem på deres logo). Et super godt sted at lære at surfe inden man tager til Hawaii eller andre steder med giga-store bølger.

Andre har også set og anerkendt North Shore Surf.

Denne sommer blev den danske surf-elite hædret ved de første danske ”Danish Surf Awards” og her vandt Norh Shore Surf prisen ”Årets Culture Award” for den særlige indsats for surf-miljøet i Danmark bag scenen.

- Det var godt set og et initiativ og en satsning, som har stort potentiale for vores region. Der gik da heller ikke længe, inden vi kunne se næste initiativ fra brødrene. Med åbningen af HAVS har Kasper og Jonas Brix og deres partnere fra Hotel Løkken Strand, ekspanderet det oprindelige surfer-koncept. Godt nok er der en butik for surfere i lokalet. Men baren og restaurant appellerer til et bredt publikum og fungerer i et tæt samarbejde med forretninger, foreninger og skoler i Løkken, konstaterede Henrik Willadsen .

Det var en enig jury og en enig bestyrelse, der har peget på North Shore Surf som modtager af Erhverv Hjørrings Iværksætterpris 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...