Inge Lise Steenberg står bag Min Garnbutik på Ingstrupvej

VRENSTED: Lige midt på det smukke strøg mellem Vrensted og Ingstrup – kun et lille garnnøgles længde vest for Vrensted kirke – kan man nu både købe garn og i tilgift få råd og vejledning om strikningens mysterier. Inge Lise Steenberg har åbnet ”Min Garnbutik” på Ingstrupvej 60 i Vrensted.

Det er ikke lige på ”Strøget”, men den nye butiksindehaver mener ikke, at det betyder det helt store. Hun er indstillet på, at det er hygge, god kvalitet og service, det drejer sig om. Desuden planlægger hun, at få lavet en brochure som vil være at finde på turistbureauet og andre relevante steder.

- Jeg satser nemlig på både lokale strikkeentusiaster og turisterne, som ofte benytter ferien til slappe af med at sætte nyt strikketøj i gang, fortæller Inge Lise Steenberg.

Hun forhandler blandt andet garn af mærket Von Broich Mohair, som især tyske turister er glade for. Garnet fra de langhårede geder er grundlag for mohair-industrien i Sydafrika. Den blev grundlagt ved et lykketræf i 1838 ifølge en lille, sjov historie, som gerne fortælles i Min Garnbutik.

I den nye butik findes også mere kendte mærker, blandt andet det populære Mayflower, samt alt i tilbehør af strikkepinde, hæklenåle og mønstre.

- Jeg har selv strikket i mange år, og jeg strikker gerne på bestilling. Huer, trøjer og børnetøj, ja, hvad som helst. Jeg har endnu ikke fået en opgave, som jeg ikke kunne klare, siger Inge Lise Steenberg.

- I 2018 strikkede jeg 65 huer, fortæller hun, mens hun fremviser en netop færdigstrikket lækker sweater af tykt garn.

For nyligt mødte Inge Lise Steenberg en dame, som slet ikke kunne strikke, men gerne ville prøve at lære det.

- Så jeg planlægger da også på at lave en strikkecafe, men i hvert fald giver jeg gerne råd og vejledning her i butikken, siger hun.

Min Garnbutik åbnede lørdag med mange gæster og flot salg. Der er nu åbent hver dag - onsdag og søndag dog kun efter aftale. Der arbejdes desuden med at etablere en netbutik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...