Stykket udkommer i forbindelse med genindvielse af fyret

RUBJERG: Vagn Egon blev født en kold januardag i 1960. Dengang lyste Rubjerg Knude Fyr ind gennem køkkenvinduet i forpagterboligen

ved Rubjerg Præstegård, hvor Vagn Egon voksede op. Og han og de andre drenge tog tit turen ud til klitterne og fyret.

Rubjerg Knude Fyr blev bygget i 1899, men sandflugten tog til og man måtte slukke fyret i 1968, da man ikke længere kunne se fyret fra vandet. På et tidspunkt dækkede sandet næsten fyret. Men blæsten førte sandet længere ind og skræntens ler og sand eroderede med stadig større hastighed.

Den 22. oktober 2019 blev fyret så efter lang og grundig forberedelse flyttet 70 meter ind i landet - væk fra skrænten. Så det står stadig i vind og vejr som et pejlemærke på toppen af Rubjerg Knude.

- Fyret har været et pejlemærke ikke kun for søfolk, men også for os landkrabber. Det var bl.a. her vi kunne have en fornemmelse af hvor meget havet hvert år tog af skrænterne - ca 2 meter… derfor er det mig en stor glæde at man har villet bevare dette dejlige fyr og flytte det 70 meter ind i landet. Derfor har jeg begået denne lille vals som en hyldest til min fødeegns vartegn - Rubjerg Knude Fyr Valsen - som lanceres af De Lystige Sømænd.”

På fredag den 15. november udkommer den så på de digitale medier og kan downloades. Gateway Music i København står for den tekniske udgivelse.

- Så når fyret den 16. november bliver indviet på den nye plads, vil Rubjerg Knude Koret synge min nye hyldest sang til fyret ”Rubjerg Knude Fyr Valsen”. Jeg er blevet inviteret til at spille for på min harmonika og har også inviteret nogle lystige sømænd M/K til at være med til festlighederne, lyder det fra kapelmester Vagn Egon Jørgensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...