Erhvervslivet og kommunen går sammen om ”Husker du Hjørring?” - en tre-årig indsats for at få fraflyttere tilbage

HJØRRING: Erhvervslivet og kommunen står sammen om et nyt tre-årigt projekt, der skal motivere unge veluddannede til at flytte tilbage til Hjørring. Projektet har fået navnet ”Husker du Hjørring?”.

Det er erhvervsforeningen Erhverv Hjørring og netværket Erhverv Hjørring DYNAMIC, der hver har bevilget 150.000 kr. til projektet. Hjørring Kommune skyder 300.000 kr. ind.

Det skriver Erhverv Hjørrings nyhedsbrev.

Baggrunden for projektet er, at både erhvervslivet og de offentlige arbejdspladser i Hjørring kommune vil efterspørge kvalificeret arbejdskraft i de kommende år.

Samtidig kæmper Hjørring kommune med et faldende befolkningstal og en stigende gennemsnitsalder. Og det er specielt de unge, der siger farvel og drager mod Aarhus og Aalborg for at studere for aldrig at komme tilbage.

På samme tid er Erhverv Hjørring og DYNAMIC bevidste om, at de nu og fremover mangler kvalificeret og yngre arbejdskraft. Dermed har erhvervslivet og kommunen en fælles udfordring, der kræver handling for at få de unge tilbage igen til kommunen efter endt uddannelse.

Seks ud af syv unge fraflyttere vender nemlig ikke tilbage til Hjørring, inden de er 33 år. Det er færre end i nabokommuner som Jammerbugt og Brønderslev.

I en rundspørge blandt 57 fraflyttere svarer over halvdelen, at de overvejer at flytte tilbage eller er helt sikre på at flytte tilbage på et tidspunkt. Desuden svarer 96,5 procent, at de aldrig har oplevet, at Hjørring Kommune har prøvet at få dem til at flytte tilbage igen.

- De unge fraflyttere skal få øje på Hjørring kommunes mange muligheder. De forestiller sig kommunen, som den var, da de flyttede væk. Men dengang var deres behov anderledes, end de er efter endt uddannelse og på tærsklen til at stifte familie. Potentialet ligger i, at Hjørring skal udnytte en unik mulighed for at tiltrække fraflyttere, når deres behov senere i livet matcher kommunens tilbud, hedder det i nyhedsbrevet.

”Husker du Hjørring?” bliver en digital kommunikationsindsats og skal alene foregå på de sociale medier over tre år. Kampagnen er blevet til som et bachelorprojekt på kommunikationsuddannelsen under Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Victor Vestergaard og Simon Østergaard har udarbejdet projektet i samarbejde med Hjørring Kommune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...