Et plastikcover kan forlænge livet for mange forskellige dimser og dingenoter

LØKKEN: Sommerhusejer Martin Hviid Kristensen har fundet en løsning på et problem som sommerhusejere, især på vestkysten, kender til. Nemlig rustne hængsler på vinduer og døre på grund af den saltholdige blæst og havgus.

Løsningen er et lille plastikcover til at trække ned over hængslerne. De beskytter og forlænger hængslernes levetid og pynter på facaden.

- Så de hedder Pyntecover, fortæller Martin Hviid Kristensen der sammen med hustruen ejer et kun fem år gammelt sommerhus på Redningsvejen Nord ved Løkken.

Allerede efter et år konstaterede han til sin ærgrelse, at de nye hængsler rustede i det store dørparti der vender ud mod den omgivende natur.

Martin Hviid Kristensen bor i Viborg, og er selvstændig indenfor eventbranchen. Gennem coronakrisen har han opholdt sig i sommerhuset i en periode. Der fik han tid til at lægge hovedet i blød, og pludselig var ideen der.

Han satte sin 3d printer i gang med at lave hvide plastikhylstre, som lige passer over metalhængslerne.

- Jeg slog opfindelsen op på facebook, og blev næsten væltet bagover af de mange kommentarer og bestillinger, der kom allerede den første weekend, fortæller Martin Hviid Kristensen.

Nu har han taget patent på opfindelsen og håber på, at det bliver en god forretning.

Succesen gav inspiration til flere ideer. Nu er der gang i udvikling af et cover til rustende tagrendejern og til hængelåse. Der er også kommet fodlistebeskyttere, husnumre, navne, knager og meget mere til.

- Der printes også gerne efter kundens ønsker. Det kan være en gave, en speciel mobilholder, cover eller andet.

- Jeg ved at lave en app, som gør det nemt for kunden at indtaste mål og sende billeder sammen med andre oplysninger, der er brug for til opgaven, forklarer Martin Hviid Kristensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...