VRÅ: Ny sognepræst er på vej til at blive indsat i Vrå og Em sogn. Det er Henrik Bang-Møller, som kommer fra Skagen

Menighederne i Vrå og Em har længe været uden en fast ansat præst.

Da Kristine Folmer-Marstrand blev sygemeldt og senere opsagde sin stilling som sognepræst i Vrå og Em, havde vi en tid skiftende vikarer til at varetage de kirkelige handlinger, og i foråret 2018 blev Kristian Brogaard konstitueret i stillingen.

Han kunne desværre på grund af bopælspligten ikke fastansættes, og da han pr. 1. januar 2019 fik fast ansættelse i Brønderslev, blev stillingen straks slået op.

Gennem hele ansøgnings- og ansættelsesforløbet har vi haft Mogens Lindhardt Pedersen konstitueret, hvilket har været en stor hjælp og glæde for os.

Der kom adskillige kompetente ansøgere til stillingen, men efter flere samtaler og prøveprædikener var der bred enighed om, at det var Henrik Bang-Møller, vi skulle have til Vrå.

Henrik kommer fra en stilling i Skagen og Hulsig, hvor han har været præst i næsten 20 år, og nu følte han, det var på tide at søge nye udfordringer.

Udover jobbet som sognepræst har Henrik i alle årene været en ivrig debattør i bl.a. Kristeligt Dagblad og Nordjyske, og de mange kronikker og debatindlæg er sikkert medvirkende til, at han også er at finde i Den blå Bog.

Han har meget på hjerte, både når han skriver, og når han taler, og vi kan uden tvivl se frem til at få en præst, som vil interessere sig oprigtigt for de mange ting, der sker i Vrå.

Familien består udover Henrik selv og hans kone Jeanette også af 4 børn, hvoraf den yngste går i 8. klasse, så der bliver masser af liv i den gamle præstegård, og i kirken vil vi få en præst, som er i stand til at nå ud til alle.

Henrik og familien flytter til Vrå den 15. april, og skærtorsdag, den 18. april indsættes han som sognepræst i Vrå og Em.

I Em er der indsættelse kl. 9 og i Vrå kl. 10.30, og efterfølgende er der frokost og velkomst i Vrå Sognegård.

Hvis man ønsker at deltage i frokosten, er det af hensyn til maden nødvendigt at tilmelde sig senest mandag den 8. april til Grete Dybro.

Pga. præsteindsættelsen udgår skærtorsdagsnadveren kl. 19.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...