Bindslev Gl. Elværk er et af Danmarks få tilbageværende vandkraftværker, som stadig er i drift takket være frivillig arbejdskraft og velvillig bistand fra mange sider.

Værket er beliggende i et særdeles naturskønt område omkring Uggerby Å, der på dette sted har en slyngning, der gjorde det muligt for 102 år siden at placere en dæmning, således at tilstrækkelig faldhøjde kunne opnås til værkets drift.

For at sikre fiskenes passage er dæmningen forsynet med en fisketrappe, som betegnes som Danmarks smukkeste. Sådan er det lidt endnu, men da fisketrappen i følge Statens vandplaner er udpeget som en spærring skal denne fjernes senest i første kvartal 2023. Derfor har kommunen en bunden opgave med at skabe fri passage for alle fisk i området omkring den nuværende fisketrappe.

Indtil videre er alt ved det gamle. Det gamle elværk producerer stadig strøm, og det smukke område omkring fisketrappen kan endnu nydes. Måske kan besøgende i efteråret være så heldige at se, når havørrederne springer mod strømmen op ad trappen for at gyde.

De fremtidige planer for området kan ses på kommunens store informationsplancher ved elværket.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...