Hør om Srandfogedgårdens fortid og fremtid og nyd musik med Jakobsen Trio

LØNSTRUP: Strandfogedegården i Rubjerg er i fokus, når Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn i samarbejde med Landsbyrådet Havtornens Rige, Foreningen Norden og Cafe-Strandfogedgården inviterer til en historisk, musikalsk hyggeaften på 6. august.

Aftenen holdes på Strandfogedgården, Langelinie 2, Rubjerg og deltagerne får først en rundvisning og en fortælling om stedet. Herefter er der en let anretning og aftenen rundes af med en koncert med musik, fortælling og fællessang med lokale Lars Jakobsen Trio.

- Velkommen til en hyggelig aften, hvor vi fortæller om gården og de nye lejere om deres visioner for Strandfogedgården, lyder det fra arrangørerne.

På grund af Covid-19 er der begrænset deltagerantal.

Det koster 100 kroner at deltage, og man kan blandt andet tilmelde sig via havkystfolk@mail.dk

nye lejere

Den gamle strandfogedgård ejes af Verner Nielsen, hvis familie har ejet gården siden 1814.

I 2000 indgik Vendsyssel Historiske Museum og Verner Nielsen, en aftale om at museet kunne leje Strandfogedgården for en 20-årig periode med det formål at bruge stedet som udstillingssted. Strandfogedgården var en erstatning af udstillingssted for Rubjerg Knude Fyr, som museet måtte flytte ud af på grund af sandet.

1. maj udløb kontrakten, museet har flyttet udstillingerne, og de nye lejere Team Strandfogedgården er rykket ind i gården med cafe og brugskunst.

Fortællinger og fællessang

Koncerten på Strandfogedgården med Lars Jakobsen byder på sange og historier, der handler om livet ved vestkysten, nærmere bestemt Lønstrup og omegn - Havtornens Rige.

Det handler både om naturen og om samspillet mellem mennesker og natur, og om at have havet som en både givende og farlig nabo.

Koncerten foregår i den gamle stald, hvor musikere og publikum bringes tæt sammen i den helt særlige stemning, der er i et hus fra 1800-tallet og med Rubjerg Knude og havet tæt på.

Trioen spiller nogle af Lars’ egne vestkystsange, bl.a. sangen ”Godt Flyttet”, skrevet ved genindvielsen af fyret i 2019.

Koncerten byder desuden på sange med tekst af Hirtshalspoeten Poul Jansen og med melodi af Lars Jakobsen.

Ind imellem krydres koncerten med fortællinger og skønne fællessange, som de fleste kender og kan synge med på.

Lars Jakobsen Trio består denne aften af veloplagte Kurt Nielsen på klaver, Ronny Caspersen på bas og Lars Jakobsen på guitar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...