HUNDELEV: Når eleverne på tre skoler i Løkkenområdet vender tilbage til skole efter sommerferie, er det ikke kun dansk og matematik, men også ernæring, madspild og mad uden kød, de kan komme til eksamen i.

Elever på Friskolen for Hundelev og Omegn, Løkken Skole og Vittrup Fri Fagskole har ernæring, madspild og mad uden kød på skoleskemaet efter sommerferien. Det sker efter Spar Nord Fonden, i samarbejde med Danmarks Lærerforening, i starten af 2020 gennemførte et pilotprojekt, hvor 35 folkeskoleklasser over et otte-ugers forløb terpede og spiste sig gennem madkundskab. Projektet har været så stor en succes, at Spar Nord Fonden nu gør undervisningsmaterialet tilgængeligt for alle folkeskoler i hele landet fra næste skoleår.

– Madkundskab i sig selv er både et vigtigt fag, og nu også et eksamensfag som valgfag. I kombination med FN’s Verdensmål giver faget en oplagt mulighed for at tale om klima, miljø, madspild og bæredygtighed, siger Elisabeth Rosenbeck Viksnins.

Med nyudviklet og let tilgængeligt teorimateriale samt nye lækre retter, tager forløbet udgangspunkt i FN’s Verdensmål 12, som blandt andet handler om ansvarligt forbrug, produktion og reduktion af madspild.

I Nordjylland har 80 skoler på nuværende tidspunkt benyttet sig af tilbuddet. Ifølge Elisabeth Rosenbeck Viksnins er det ikke kun eleverne på de 80 skoler, der får glæde af materialet.

– Vi ved, at børn og unge har en vis opdragende indflydelse på deres voksne, så vi håber, at de voksne måske kan vænne sig til nye vaner med hjælp fra børnene og bogen med opskrifter og viden om bæredygtighed i praksis, siger Elisabeth Rosenbeck Viksnins.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...