I forbindelse med Ingstrup Bogfestival var der indvielse af en helt ny torveplads lige midt i byen.

Der var velkomst ved medlem af Landdistriktsrådet i Jammerbugt Kommune Ole Nørgaard. Han sagde blandt andet i sin velkomst: - Det er jo ikke kun Torvet der har pyntet på byen. Det er også hele vores Hovedgade og indkørslen fra syd der er pyntet op. Vi har fået græsrabatter og træer igennem byen og et dejligt område med græs og vilde blomster ved den sydlige indkørsel.

- Skønt at der ikke kun er asfalt og fliser, men at der også er plads til noget grønt. Jeg vil gerne sige tak til Jammerbugt Kommune for et godt samarbejde omkring hele processen, sagde han.

Indvielsen af det nye torv var lagt i hænderne på formanden for Kultur- Fritids- og Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen.

Hun indledte med et kinesisk ordsprog der siger: ”Enhver rejse starter med det første skridt”

- Og jeg tør godt konkludere at der er taget mange skridt på det her torv. Både ”rigtige” skridt, men også mange bag kulissen. Det har ikke været det projekt der bare lige er gået efter en snor – men essensen er, at vi står her i dag – og det er sådan set det vigtigste. Det vigtigste for Jammerbugt Kommune ER nemlig at skabe udvikling alle steder i vores dejlige kommune. Og hvorfor synes man så et torv bidrager til det? Det gør det da!

Nu kan det måske være svært at huske tilbage på – men jeg har billeder på telefonen der viser hvordan det så ud før – og jeg er sikker på, at I også godt kan erindre det.

– Og så gør det da en verden til forskel! Her skal være skønt at vokse op, bo og leve og det bidrager den her skønne plet med – i øvrigt sammen med den dejlige plet på den anden side af vejen. (Bogbrugsen, red.)

Udvalgsformanden fortsatte med at tale om de mange ildsjæle, der har været med til at gøre projektet til virkelighed.

- I er i Ingstrup netop omgivet med Ildsjæle. Brugsen blev til bogbrugsen – den bemandes dagligt og sprudler af aktiviteter. Her på torvet er der blevet lagt et kæmpe frivilligt arbejde bla. i etablering af hegnet – men så sandelig også i forløbet inden.

TAK for det – det viser, at ved at stå sammen – kommune og aktive borgere – ja så kommer man faktisk i mål.

- Så tænk på det, de næste gange I møder en frivillig der måske ”blot” laver kaffe eller en anden måske knap så synlig ting, så husk lige det afgørende klap på skulderen.

Helle Bach Andreasen talte videre om værdien af lokale ildsjæle, og sagde: - Jeg tror nemlig på, at ved at vi står sammen og at aktive borgere, foreninger og politikere i fællesskab trækker på den samme hammel, ja så kommer vi et skridt nærmere vores fornemme mål: Nemlig at her skal være så dejligt at bo og leve som overhovedet muligt.

- Så stort tillykke med Jeres nye flotte torv. Tillykke med Jeres sammenhold, sluttede hun, før hun sammen med et par unge hejste Dannebrog over Ingstrups nye torv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...