Lokale råvarer til patienter præsenteret på Vittrup Fri Fagskole

VITTRUP: Samarbejde mellem lokale fødevareproducenter og Udviklingskøkkenet ved Regionshospitalet Nordjylland.

De lokale fødevareproducenter i Vendsyssel og Hanherred har i 2018 fået inspiration til ny anvendelse af deres råvarer.

Det sker i et innovativt samarbejde med kompetente fagpersoner på tre nordjyske institutioner. Det er bachelor i ernæring og sundhed og kostansvarlig på Vittrup Fri Fagskole Lone Dyrby, Food & Beverage Manager, Skallerup Seaside Resort Dana H Curry sammen med kok og projektleder i Region Nordjyllands Udviklingskøkken Nina Peilicke.

Vittrup Fri Fagskole har i samarbejde med organisationen Vendsyssel Fødevarer holdt Råvaremarked, og kunne her, blandt meget andet, præsentere en bod fra Udviklingskøkkenet, hvor der blev serveret smagsprøver på produkter udviklet til borgere med specielle kost- og ernæringsbehov. Herunder til patienter med dysfagi (synkebesvær).

Ved brug af lokale råvarer fra blandt andet Gjøl Bigaard og Hybengaarden blev der til Råvaremarked udviklet en chokolade der havde den rette konsistens til borgere med dysfagi.

- I udviklingskøkkenet er vi hele tiden åbne for nye samarbejdsmuligheder, og samarbejdet med Vendsyssel Fødevarer har givet fantastisk ny inspiration, fortæller Nina Peilicke.

- Derudover arbejdes også på at udvide og forbedre det eksisterende udvalg af gelesmørrebrød ud fra patienternes ønsker samt andre typer af gelekost, både kolde og varme retter og snack som fx chokolade, fortæller hun.

- Efter længere tids efterspørgsel fra patienter og personale på Regionshospital Nordjylland, arbejder Udviklingskøkkenet også på en saftbaseret proteindrik. Målet er, at den skal opleves som et forfriskende supplement til kosten, forklarer projektlederen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...