Murer Kjeld samt Lisbeth Birgersson og Svend Petersen fra Den Gamle Station i Hirtshals hædret på Vendelbohus

HJØRRING: Søndag eftermiddag måtte Murer Kjeld fra Lønstrup på knæ på Vendelbohus. Han blev nemlig slået til ridder af Skipper Clements Sværd ved Hjørring Brass Bands årlige nytårskoncert. Senere under samme koncert blev Lisbeth Birgersson og Svend Petersen fra Den Gamle Station i Hirtshals hædret for deres ihærdige indsats for kulturen med Spar Nord Kulturpris.

Og hermed blev den flotte musikalske eftermiddag også en festlig prisfest.

Kjeld hædret

Per Klingenberg forestod på vegne af de tre Lions-klubber i Hjørring ridderslagningen med ordene:

- Du er blevet et fyrtårn ved at have flyttet et fyrtårn.

Kjeld Pedersen var på scenen sammen med sin hustru Ulla.

- I bedste Skipper Clement-ånd har du kæmpet for det, du har troet på. Dog heldigvis med engagement, ildhu og en skovl i stedet for et sværd, sagde Per Klingenberg blandt andet.

- Du har fremstået med en ukuelig vilje og en tro på, at det her kunne lade sig gøre. Du er også gået til arbejdet med stor ydmyghed og med stor kærlighed til fyret.

- Du er med andre ord blevet et fyrtårn, et lysende eksempel for andre. Du har ikke alene sat Hjørring på Danmarkskortet, men du har også gjort os kendt i store dele af udlandet, lød de hædrende ord.

Nyt liv til stationen

Senere overtog direktør Ole Peter Christensen og formand for bankrådet Mette Green Clausen fra Spar Nord scenen for at overrække kulturprisen til Lisbeth Birgersson og Svend Petersen.

Den Gamle Station har siden 1990 været drevet som kulturhus, men var i store økonomiske vanskeligheder og lukningstruet.

- ”Solen går ned over Den Gamle Station” skrev NORDJYSKE om stedet i 2010. Lisbeth og Svend overtog den flotte bygning i 2012, som siden har været deres bolig og et kulturhus, der samler mange mennesker til udstillinger, musik, kunstnerværksted, politiske samtaler og møder mellem mennesker, der interesserer sig for kunst og kultur, lød det i indstillingen.

Musiske godbidder

Ved nytårskoncerten på Vendelbohus fik et stort publikum også et væld af musikalske godbidder leveret af Hjørring Brass Band, talentfulde elever fra Hjørring Musiske Skole samt sopran Amanda Loft Sandegaard, der diskede op med musical-lækkerier.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...