Alt er klart til sjette stafet 29. august

KOMMUNEN: Den sjette udgave af Stafet For Livet i Hjørring bliver lidt af en nyskabelse.

På grund af smittefaren holdes arrangementet som en virtuel stafet med start lørdag 29. august kl. 10 og slutfløjt søndag 30. august kl. 10.

Selv om stafetten i år afholdes online, betyder det ikke at de faste elementer som fighterrunde, holdstafet, lysceremoni og afslutningsceremoni udgår.

De gennemføres blot på en alternativ måde – og i stor udstrækning online, som navnet også antyder.

Ironisk nok er nogle ting blevet lettere med en online stafet. Folk med tilknytning til Hjørring, men bosat i andre dele af landet, kan i år sagtens tilmelde sig stafetten i Hjørring, uden at være fysisk tilstede i Hjørring Kommune.

Der bliver nemlig ikke nogen fastlagt rute på Hjørring Golfklubs areal, som vi kender det fra de tidligere 5 år.

Styregruppen opfordrer til, at deltagerne går i små hold og selvfølgelig med den krævede afstand.

Det er vigtigt, at ingen udsætter sig selv eller andre for smitterisiko.

”Fighterne er ifølge sagens natur en særlig risikogruppe, så derfor skal vi være ekstra opmærksomme på at passe på dem i år,” siger en af styregruppens medlemmer.

Ruten kan være hvor som helst i lokalområdet, men kan også lægges som en tur i din bys centrum for at skabe opmærksomhed om stafetten.

Styregruppen opfordrer holdene til f.eks. at bære ens T-shirts eller på anden måde ”vise”, at de deltager i Stafet For Livet, når de går nogle runder.

- Vi kan endnu ikke vide, hvilke retningslinjer der gælder sidst i august måned. Men hvis et hold indeholder et stort antal personer, opfordres de til at dele sig op i mindre hold og f.eks. gå højst 10 personer ”sammen hver for sig”, understreger styregruppen.

- Vi ved af erfaring, at nogle hold dyster om, hvem der kan gå længst på de 24 timer. Denne dyst kan holdene sagtens opretholde i år”. På Stafet For Livets app kan man f.eks. selv indtaste, hvor langt man er gået.

Styregruppen vil gerne understrege, at det ikke handler om at gå længst, men derimod om at deltage og dermed støtte Stafet For Livet. Støtten til Stafet For Livet er ikke bare en støtte til Kræftens Bekæmpelse, men også en støtte til fighterne i Hjørring Kommune.

Styregruppen glæder sig over, at lysceremonien, som er et af højdepunkterne i stafetten, også gennemføres i år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...