SOMMER 2020: Cirkusgården ved Løkken gør klar til premiere lørdag 27. juni og her kan man møde en ægte cirkusprinsesse i sin ferie i Løkken. Katja Schumann har fra barnsben af optrådt i manegen og turneret rundt i Europa og det er hende, der har fat i Cirkusgårdens tøjler.

- Her er højt til loftet, siger Katja Schumann, der er vidt berømmet for sin evne til at fremføre heste i fri dressur.

Nu har hun slået sig til ro – så godt som det nu er muligt, når man hedder Katja Schumann – i Vendsyssel.

Katja Schumann er 5. generation af hestedressører og ud af et af de ældste og mest respekterede cirkusfamilienavne i verden.

”Drømme har alle. Legen stopper aldrig. Lære kan man. Mestre vil vi” er cirkusprinsessens motto.

På Vrenstedvej 287 mellem Vrensted og Løkken på ejendommen ”Bagterp”, har hun ført sin drøm ”Cirkusgården” ud i livet – godt hjulpet på vej af samleveren Luffe Bøgh, som hun har mødt gennem deres fælles passion for cirkus og dyr.

På Cirkusgården sætter de dyrenes trivsel i højsædet og stræber efter et godt teamwork mellem menneske og dyr, så tilskuerne får en sand cirkusoplevelse.

Som mange vil huske optræder grågåsen Kloge fra Cirkusgården i rollen som ”Nissemand” i filmen Gooseboy, som havde premiere i 2019.

Kloge imponerede så meget under optagelserne, at mange af scenerne, som var planlagt at blive produceret som computeranimeret, i stedet er lavet med Kloge selv.

Cirkusgåsen Kloge og flere fra dens familie deltager sammen med gårdens andre dyr i forestillingen, blandt andre to nytilkomne minigrise.

Katja Schumann og Luffe Bøgh og specielt hestene er grundlaget for forestillingen, men der optræder også unge artister. Victor Høgh Abrahamsen har allerede været fast del af cirkus i flere sæsoner.

Fra Norges Artistskole kommer der to unge piger i år som optræder med luftakrobatik.

- Vi vil gerne være et arnested for unge artister, og hen over sæsonen har vi flere gæsteartister.

- De unge kommer gerne og slår sig ned her på Cirkusgården, hvor de hygger sig og deltager i dagligdagen, og så kan de jo liges så godt lave noget nyttigt, fastslår parret.

- Så her skal de øve sig på et professionelt niveau. Cirkuskunst er yderst professionelt, og det er kun gennem seriøs øvelse, at det bliver til enestående kunst, forklarer de samstemmende.

Men mød op i god tid og mød Kloge og de andre dyr, og gå en tur i parken rundt om gården.

Der er skyggefulde stier og hyggekroge, og på gårdspladsen står familien Schumanns gamle cirkusvogne som stadig bliver brugt som beboelse.

Der er grundlag for at gøre cirkusbesøget til en familieudflugt.

- Jeg har altid gerne villet lave ”Cirkusgården” – det var bare et spørgsmål om, hvor det skulle være, siger Katja Schumann, mens hun viser rundt på den gamle gård ”Bagterp” ved Løkken.

– Formålet er at skabe et sted, hvor vi trives, og hvor vi kan holde cirkustraditionerne i hævd, og med tiden få skabt et cirkusmuseum. Vi arbejder ud fra temaet: ”Fra ruinhob til cirkusmuseum”

Parret har siden 2015 været i gang med at sætte den ret forfaldne gård i stand, og kunne i sommeren 2016 byde gæster velkommen i deres stationære ”cirkustelt” i den ene længe af gården. Der er bygget manege, stolerækker, scenetæppe, lys, lyd, parkering og billetsalg.

- Vi gør det, vi har lyst til hver dag. Arbejdet skal være en glæde. Her på gården er der frit lejde både for fugle og brændenælder, lyder det.

Cirkusgården indleder som nævnt 27. juni. Der er herefter forestilling hver dag undtagen mandag, og sæsonen varer helt frem til den 9. august. Forestillingerne starter altid kl. 16.00 og varer lidt over en time med en pause.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...