Smedene i Uhrenholdts Gård har lavet syv standere til byen

VRÅ:For et par år sinde blev man i Vrå Beboer- og Erhvervsforening enige om, at man gerne ville slå et slag for markedsføringsmulighederne i byen. I mange år havde man bøvlet douglasplader, pæle og drivvåde plakater – nu ville man prøve at købe rigtige permanente plakatstandere, og få dem sat op ved alle indfaldsvejene. De skulle være blivende, og være så store, at de kunne rumme en A0 plakat – ca. 80 x 120 cm.

Det viste sig, at de ikke var til at købe – og hvad gør man så? Så spørger man smedene i Uhrenholdts Gård – og de nærmest fløj på opgaven.

Finn Henriksen designede standerne – og lavede computer arbejdstegninger med mål i millimeter.

Der blev købt jern, det blev skåret op, svejset sammen – og de seks standere blev sendt til galvanisering. Man søgte kommunen om opsætningstilladelse, den blev givet – og standerne placeret ved byens seks indfaldsveje. Og lige siden har de i den grad været i brug.

Foreninger har stået i kø, for at få plads – og sådan er det stadigvæk. Det koster kr. 150,- at få ens plakater sat op, og Finn Henriksen og Ivan Larsen kan gøre de på en time – hvis det ikke blæser. Senere fandt man i VBE ud af, at man savnede en dobbeltsidig stander midt i byen – og så gik Uhrenholdtfolkene i gang igen – og den står nu foran Bageriet Ingeborg, og nr. 7 blev sponseret af Lions Club i Vrå.

Flere byer og landsbyer har ringet og spurgt hvor vi har de fine plakatsøjler fra, og hvem ved, om det her bliver en ”eksportartikel”.LL

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...