SOLSKIN: Hvis du går efter solskin og tørvejr, er maj den måned, hvor der i gennemsnit er flest solskinstimer og mindst nedbør i vores ende af landet

NORDJYLLAND: Når du skal i gang med at planlægge din ferie næste år og går efter flest timer med sol og færrest med regn, så er det en god ide at holde ferie i maj.

En undersøgelse som DMI har lavet for NORDJYSKE Medier viser nemlig, at der er flest solskinstimer i maj - dem er der i gennemsnit 252,6 af - ligesom maj også er den måned, hvor det regner mindst - der kommer i gennemsnit 54,4 mm nedbør.

Data viser, at august gennem de seneste ti år er den måned, der gennemsnitligt har spredt flest regndråber ud over Nordjylland - i snit 87,5 mm.

Resultatet overrasker Frans Rubek, der er klimatolog hos DMI og som har trukket datamaterialet.

Det kommer nemlig bag på ham, at august er den måned, der har mest nedbør.

Han havde regnet med, at august ville være overhalet af september.

Og så er der lige det dér med varmen.

For ganske vist er maj solbeskinnet, men så varmt er det heller ikke. Med sine 11,3 gennemsnitlige grader er det den koldeste af de fem måneder, som DMI har trukket tallene på.

Her er juli topscorer med et gennemsnit på 16,4 grader, skarpt forfulgt af august med 16,1 i gennemsnit over de seneste 10 år.

- Selvom juli har været kold i år, ændrer det ikke det store ved gennemsnittet, siger Frans Rubek.

Men går man efter solskin og tørvejr - og har man mulighed for at holde ferie uden for de tre sommermåneder - er maj et godt bud.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...