Huset Banasik, Nørregade 21 byder for øjeblikket på en stor udstilling med hele tre kunstnere.

Maleren Dorthe Gjerlov fra Århus fylder butikken ud til gaden med store lyse og farverige malerier. De to akvarelkunstnere Anna Brix Studsholt og Jørgen Ussing, som er velkendte i Løkken sammenhæng, udstiller akvareller i galleriet.

Dorte Gjerlovs tema er Frihed, Svaler, Citroner, Natur og Kvinder. Motiverne er mange og fra ind- og udland. Hun rejser meget og opholder sig på de enkelte steder i lang tid for at snuse til kulturen og finde essensen af den.

- Der er en lille etnograf gemt i mig, fortæller hun og nævner i flæng lande som Syrien, Java, Nepal og Syd Amerika som hun har besøgt og malet i.

- Næste mål er måske Marokko, tilføjer hun.

Langt de fleste af Dorte Gjerløvs malerier er blevet til ud fra konkrete episoder, steder og mennesker. Som free lancer har hun haft flere større udsmykningsopgaver.

- Malergrej udgør halvdelen af den tilladte vægt i min rygsæk, når jeg rejser, og på hvert et lille hotel på rejsen blev sorte plastiksække spredt ud over gulvet, så interimistiske atelierer opstod, fortæller hun.

Der er dog også hjemlige motiver blandt kunstnerens billeder. Hun har vendsysselske familierødder, og et gammelt familiefoto er baggrund for et stort billede af tre sommerligt klædte kvinder i en hængesofa. Dorte Gjerlov er kommet i Brønderslev og Løkken på ferier siden barndommen.

- Løkken er dejligt inspirerende og et univers for sig selv. Jeg elsker at være her, og er allerede i gang med at lave farveprøver. Jeg kunne godt bruge et år i Løkken til at fordybe mig i farver og motiver, siger hun begejstret.

Og hvem ved. Udstillingen i Løkken var blot en hurtig indskydelse og først planlagt til at vare 14 dage som en Pop Up udstilling, men på grund af stor publikumsinteresse er den nu forlænget på ubestemt tid.

Anna Brix Studsholt, Aalborg og Jørgen Ussing, Løkken står for den anden del af udstillingen i Galleri Banasik. For dem er akvarelmaleriet blevet en passion.

- Lyset, letheden og transparensen er noget af det akvarellen kan. Udstillingen tager afsæt i vores egen kyst og bevæger sig trinvist væk. Til det nære hører Løkken, Blokhus og livet langs Vesterhavet, men der er også motiver fra det øvrige Danmark, Nordsøen og Middelhavet, fortæller de.

De to kunstnere står også for motiver på en række plakater, postkort og bøger, der ligesom Løkken Plakaten og Lønstrup Plakaten kan købes på udstillingen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...