En donation på 50.000 kroner fra Det Obelske Familiefond har gjort det muligt at genoplive den populære koncertforening Vrå koncerterne. Foreningen skal arrangere koncertoplevelser og arrangementer med danske og internationale kunstnere

VRÅ: Med sit nyrenoverede Steinway & Sons-flygel kan foreningen Vrå Koncerterne nu igen arrangere koncertoplevelser og arrangementer af høj kvalitet. En donation på 50.000 kroner fra Det Obelske Familiefond har nemlig gjort det muligt at genoplive den populære koncertforening, som skal udvikle og understøtte musikmiljøet i Nordjylland igennem samarbejde med lokale højskoler, festivaler, musikskoler og symfoniorkestre.

- Vi er rigtig glade for at kunne bidrage til et glædeligt gensyn med Vrå koncerterne, som yder et stort og dedikeret arbejde i forhold til at udbrede musikken i Nordjylland. Det er med til at understøtte og udvikle områdets musikalske miljø og kulturliv, siger direktør i Det Obelske Familiefond, Michael Bjørn Nellemann.

Koncertforeningen kommer til at formidle klassisk musik gennem koncerter og musikalske oplevelser med professionelle og anerkendte kunstnere fra både Danmark og udlandet. Det kommer til at foregå i samarbejde med lokale, kulturelle institutioner som for eksempel Vrå Højskole, Kunstbygningen Engelundsamlingen i Vrå, Vendsyssel Festival og Hjørring Musiske skole.

Vrå koncerterne blev grundlagt tilbage i 1986 med et nyindkøbt Steinway & Sons-koncertflygel, og op til 2008 har koncertforeningen arrangeret utallige koncerter på Vrå Højskole og Kunstbygningen Engelundsamlingen i Vrå. De seneste 10-12 år har foreningen ikke været aktiv koncertarrangør, dog har foreningens flygel i hele perioden været lånt ud til arrangementer og koncerter hos blandt andre Hjørring Musikskole, MGK-Aalborg og Vendsyssel Festival.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...