LØKKEN: Tidligere sognepræst og provst Jens-Anders Djernes havde set frem til sit otium i Løkken efter sin pensionering fra en mangeårig præstegerning i Nibe.

- Men nu er der brug for mig, og så tager jeg det på mig, siger han, efter at han er blevet ansat som vikar i Løkken Storpastorat.

Den nye præstevikar er ansat på halv tid. Det sker efter at sognepræst i Vrensted Anna Margrethe Saxild forlod sognene til fordel for et nyt embede.

- Det er aftalt, at jeg kun skal tage mig af gudstjenester og almindelige kirkelige handlinger, men jeg er da fleksibel, og ser frem til et godt samarbejde med storpastoratets anden præst Lise Nedergaard, forklarer han.

Jens-Anders Djernes er født og opvokset på Mors. Han startede som præst i Ribe og kom til Nibe i 1989, de første 10 år som sognepræst og i 1999 også som provst.

Som fristed valgte familien et sommerhus i Grønhøj, og det førte til et godt kendskab til Løkken området.

- Vi gik til gudstjeneste i Løkken kirke og kom til at holde af byen, lyset og havet her oppe. Så da pensioneringen nærmede sig, kiggede vi os om, og fandt et skønt hus i Løkken, som vi er kommet til at holde meget af.

Jens-Anders Djernes kommer med et helt livs erfaring og kendskab til de kirkelige traditioner, og det er ikke hans ambition at indføre nyt eller forandre noget i storpastoratet i Løkken.

- I præstegerningen har man den fordel at komme ud og møde mennesker i alle situationer, og for mig er det også en god anledning til at komme til at kende folk på egnen, så jeg glæder mig til at give en hånd med i en overgangsperiode, slutter han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...