Race for Oceans, som også var forbi Løkken i september, vandt Verdensmålsprisen 2020. Det bliver nu fejret med at lave Danmarks første ”Havplastlinjen 2020” mellem Blokhus og Løkken.

- Kan man bygge 16 km Havplastlinje over 7 dage på stranden fra Blokhus til Løkken…?

Det håber vi ikke, men potentialet er der (desværre). Vi har desværre fundet rigtig meget havplast på vores strandrensninger, særligt af den mindre kaliber.

- Alle med passion for havet kan deltage, og vi garanterer at folk i alle aldre vil finde denne aktivitet sjov og meningsfuld, siger Signe Simonsen som er initiativtager og founder for organisationen Race for Oceans.

- Der kan ”bygges” på Havplastlinjen 2020” hver dag fra kl. 10.00-15.00 i perioden lørdag 10. oktober til fredag 16. oktober. Medbring egen pose, arbejdshandsker og tøj efter forholdene. Vi følger myndighedernes retningslinjer om Covid-19.

- Efter hver eventdag laver vi en opdateret kørselsvejledning til, hvordan du finder os på stranden mellem Blokhus og Løkken - følg med på vores fb-side.

Deltagelse er gratis og deltagere får en medalje lavet af havplast, lover Signe Simonsen

- Mange danskere og turister valfarter til denne unikke kyststrækning med brede strande og dynamiske kystbyer, og vi vil gerne inspirere og motivere alle til aktivt at handle på det de ser langs stranden. Med Havplastlinjen 2020 ønsker vi at skabe endnu mere fokus på udfordringen om den stigende plastikforurening og Verdensmål 14 - Livet i havet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...