Salget er steget med 44 procent de seneste måneder, hvor mange har haft tid til at indrette hønsehus

NR. LYNGBY: Det er særdeles populært at holde høns i haven, og Raunsmed Fjerkræ ved Nr. Lyngby har i år oplevet ekstra store efterspørgsmål på fjerkræ.

- Salget af fjerkræ steget med 44 procent de sidste par måneder, oplyser Poul Raunsmed.

- Telefonen ringer op mod 180 gange dagligt, og det kan til tider være svært at komme i kontakt med os, selvom vi har tre medarbejder som modtager opkald.

Raunsmeds fjerkræfarm sælger fjerkræ til hele familien Danmark fra Skagen til Bornholm. I Danmark har cirka 40.000 personer hobby fjerkræ, og største delen af dem køber deres fjerkræ hos Raunsmed.

- Mange har de sidste uger været hjemme og haft tid til at bygge hønsehus, eller de har været ude at købe et. Overvejer man at starte med at have havehøns, så er stort set alle hobby hønsehuse udsolgt i hele Danmark, kun små modeler er muligt at købe, men mange vælger også selv at bygge et eller bygge et gammelt legehus om til høns, tilføjer Poul Raunsmed.

- Vi begynder nu at have udsolgt af flere racer. Især høner klar til æglægning begynder at være en mangelvare.

Foder og gårdbutk

Raunsmed har Danmarks største udvalg af fjerkræfoder, men byder også på et bredt udvalg af hundefoder, kattefoder, kaniner og heste.

Efter lukningen af Hjørring Maskincenter har Raunsmed overtaget salget af foder fra Eggersmann og Møllerens, foruden disse to mærker sælger de foder fra Hedegaard og egneforhandler af GMO frit foder fra firmaet Mifuma i Tyksland.

Ved ejendommen er der etableret gårdbutik med salg af eget opdrætte fjerkræ.

- Selvom der er forholdvis langt mellem lokal kunder i Raunsmeds gårdbutik, mærker vi at flere og flere finde vejen ud til os.

- Hver weekend har vi mange kunder fra Alborg og Århus, som køre hele vejen til os for at købe nogle af vores fjerkræ-produkter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...