Aften til fordel for renoveringen af Løkken Redningshus

LØKKEN: Der var så mange, som coronareglerne tillod i Løkken kirke, da domorganist Bo Grønbech, som selv er født i Løkken, gav koncert til fordel for renoveringen af Løkken Redningshus.

Formanden for Løkken Redningshus Mariann Andersen bød velkommen, og hun takkede for den store lokale velvilje og donationer fra mange sider, som havde gjort arrangementet muligt.

Bo Grønbech indledte aftenen med en personlig beretning om, hvorfor Løkken Kirke og Løkken Redningshus har betydning for ham.

Han fortalte, at hans forældre blev gift i Løkken Kirke, han selv blev døbt og konfirmeret her.

Løkken Redningshus var en del af hans barndoms hverdag igennem 50’erne og en del af 60’erne.

Han fortalte om det bådelaug, der bestod af hans farfar, far og onkel. De var dygtige og flittige fiskere, og de var alle redningsmænd. Der havde været redningsmænd i slægten gennem generationer. De var også involverede, da roredningsbåden kæntrede i 1929.

Bo Grønbech fortalte, at det havde været svært for ham at tage afsked med Løkken som 15 årig, da forældrene besluttede at flytte til Hirtshals med de tre børn, Bo, hans lillebror Ib og lillesøsteren Jette.

Herefter knyttede hans fortælling an til hans uddannelse til organist, og aftenens koncert blev indledt med musik af Johan Sebastian Bach efterfulgt af egne kompositioner.

Bo Grønbech fortalte levende om musikken og dens betydning for ham. Både i beretningen om tilknytningen til Løkken og i fortællingen om musikken skinnede det lune, som denne store musiker er i besiddelse af, igennem.

Aftenen sluttede med et glas hvidvin i Sognegårdens foyere.

Bo Grønbech donerede sit honorar til Løkken Redningshus, og aftenens entreindtægter går ligeledes ubeskåret til Løkken Redningshus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...