Byggeriet ved sygehuset i Hjørring er nået op i fuld højde

HJØRRING: Et år efter første spadestik på det nye flotte Kvinde-Barn Hus på Regionshospital Nordjylland i Hjørring kan der nu afholdes rejsegilde. Det holdes fredag den 14. september på byggepladsen.

Det nye Kvinde-Barn Hus er placeret i hjertet af det allerede eksisterende hospital og skal danne ramme om Fødeafsnit, Barselsgang, Børn og Unge Afsnit og Gynækologisk-Obstetrisk Afsnit.

Byggeriet af de 7542 kvm forløber helt planmæssigt med totalentreprenør C.C. Contractor A/S i spidsen.

Den 3 etager høje bygning har det seneste år rejst sig ud for den tidligere hovedindgang mellem Højhuset og Medicinerbygningen. Området er meget tæt på de eksisterende bygninger og de store entreprenørmaskiner og kæmpekraner har kun et snævert område at manøvre rundt på.

Det har kun ganske få dage været nødvendigt at sende færdslen i hospitalets centrale forbindelsesgang gennem kælderen af sikkerhedsmæssige årsager, da tonstunge elementer skulle hejses på plads. Men eller foregår byggeriet uden at give anledninger til ændringer i hospitalets daglige drift, hvilket må siges at være imponerende.

Hospitalsdirektør Henrik Larsen glæder sig over det gode samarbejde med entreprenøren og ser frem til rejsegildet:

- Ved rejsegildet fejrer vi ikke blot en milepæl i byggeriet af det nye Kvinde-Barn Hus, men også et vigtigt skridt i den fortsatte udvikling af Regionshospital Nordjylland. Ordentlige og tidssvarende rammer er nødvendige for også fremover at kunne drive et akuthospital i Vendsyssel. Takket være en stor og velkoordineret indsats blandt håndværkere, totalentreprenør, rådgivere og regionens byggeorganisation kan vi nu begynde at forestille os indflytningen i Kvinde-Barn Huset, og hvordan det bliver til glæde og gavn for både patienter og personale.

Kvinde-Barn Huset forventes klar til indflytning og ibrugtagning januar/februar 2020. Den samlede pris inklusiv fælles tekniske anlæg (bl.a. udvidelse af nødgeneratoranlæg og køleforsyningsanlæg, solcelleanlæg samt renovering af ringforbindelse for ilt- og trykluftinstallationerne) er 217 mio. kr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...