SE BILLERNE: En kæmpe havørred blev landet lørdag - det er den største fisk fanget under Uggerby Å Cup

HJØRRING: Fredag klokken 18 lød startskuddet til 2019 udgaven af Uggerby Å Cup, og knap havde ekkoet fra startsignalet lagt sig før den første af mange fisk, en bækørred på 750 g, var kommet på land.

Det var dog en fisk af en hel anden kaliber, der løb med førstepladsen.

Knap 200 lystfiskere havde sat hinanden stævne ved Bindslev Gl. Elværk, hvor et stort telt og scene udgjorde hovedsædet for konkurrencen. Allerede fredag aften indvejede Lars Libak en havørred på 75 cm og 4760 gram, og det så længe ud til, at den skulle løbe med førstepladsen.

Men lørdag aften begyndte rygterne at svirre i teltet. Der skulle være landet en stor fisk, og den skulle være på vej til indvejning. Inden længe kom Max Olesen fra Silkeborg med en massiv hanfisk på hele 88,5 centimeter og en vægt på 9,325 kg, og det sikrede ham ikke kun sejren, men også en rekord for største fisk fanget under Uggerby Å Cup.

Fisken var fanget på spinder opstrøms Mosbjerg, og den var kroget meget yderlig, så det var nogle nervepirrende minutter Max Olesen måtte igennem, før fisken kom på land.

Per Sommer fangede den største bækørred på lige knap 2,5 kg. Og i alt blev der indvejet 14 havørreder, 11 bækørreder, 4 regnbueørreder, 1 laks og 1 aborre til konkurrencen. Traditionen tro var der efter konkurrencens afslutning både bækløb og amerikansk lotteri. Sidst, men ikke mindst, blev der trukket lod om en fiskerejse til Island, og den præmie løb Peter Elimar med. Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn, som arrangerer konkurrencen var meget tilfredse med forløbet, og regner med, at der også næste år er Uggerby Å Cup den 2. weekend i september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...