Kunstbygningen med til at udvælge danske kunstnere til en ny europæisk biennale, som vises i syv lande

VRÅ: Ny international biennale er under forberedelse, hvor de udvalgte kunstnere bl.a. vil kunne ses i Kunstbygningen i Vrå

Unge danske kunstnere under 40 år kan nu ansøge om at blive optaget på den internationale turnerende biennale for samtidskunst – JCE Biennalen 2019-21. Værker af de 8 danske kunstnere, der bliver udvalgt, vil blive vist på 7 internationale udstillingssteder.

JCE Biennalen er blevet vist hvert andet år siden 2000 og turnerer rundt i 7 europæiske lande. Hvert af de 7 lande er repræsenteret med 8 kunstnere, som det enkelte land udvælger.

Betydelige internationale museer og kunsthaller, som eksempelvis Amadeo Cardoso Museet i Amarente, Portugal, Villa Olmo i Como, Italien og Museu de l’Empordà i Figueres, Spanien er med. Kunstbygningen i Vrå - Engelundsamlingen står for udvælgelsen af de 8 danske kunstnere samt visningen af biennalen i Danmark.

I 2017 blev Anna Bak, Berit Dröse, Rasmus Søndergaard Johannsen, Mette Juul, Alexander Marchuk, Ahmad Siyar Qasimi, Johannes Sivertsen, Lars Worm udvalgt til at repræsentere Danmark på JCE Biennalen 2017-19.

Flere af dem har siden gjort sig meget bemærket på den danske såvel som den internationale kunstscene. Det gælder bl.a. den danske kunstner Rasmus Søndergaard Johannsen, der blev én af de tre prisvindere, da JCE Biennalen blev vist i Montrouge, Paris i 2017. Med prisen fulgte et 6 måneders residency i Paris, en pengesum samt en udstilling på Hangar Art Center i Bruxelles. I 2018 har Johannsen udstillet i både København, Vrå, Berlin, Frankfurt, Prag og London, og er i år en del af den danske jury til JCE Biennalen 2019-21.

Nu får 8 nye danske kunstnere chancen, og alle kunstnere under 40 år kan søge. Man skal enten være dansk statsborger eller være bosiddende i Danmark. Der er deadline den 1. marts 2019.

Den danske jury består denne gang af Bodil Johanne Monrad, udstillingsleder i Viborg Kunsthal / Judith Schwarzbart, rektor for Det Jyske Kunstakademi / Torben Zenth, redaktør og ejer af Kopenhagen Art Institute / Rasmus Søndergaard Johannsen, billedkunstner / Søren Elgaard, billedkunstner og formand for Vrå-udstillingen / Henrik Godsk, billedkunstner og kunstnerisk leder i Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen.

De udvalgte 8 danske kunstnere bliver som nævnt vist på 7 internationale udstillingssteder, og har samtidig mulighed for at blive udvalgt til at indgå i en særudstilling, som bliver vist på det progressive udstillingssted Hangar 18 i Bruxelles. En internationale jury udvælger de kunstnere fra biennalen, der skal vises på særudstillingen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...