Donationer til Foreningssamvirket i Vrensted, Børglum Kloster og Kulturhus Løkken ved seneste uddeling fra SE Vækstpulje Nyfors

VRENSTED: Byens Hus i Vrensted får støtte på 200.000 kr. fra SE Vækstpulje Nyfors, fordi huset vil være med at styrke fællesskabet for alle borgere i lokalsamfundet.

Det et en kærkommen positiv nyhed for Foreningssamvirket for Vrensted og Omegn, som har oplevet et par ekstra bump for projektet med at indrette og tage byens gamle landsbyskole i anvendelse som Byens Hus.

I august måtte udskyde en planlagt indvielse den 13. oktober, fordi en specialleverance af nye vinduer bliver nogle uger forsinket. Og forleden meddelte bestyrelsen for Børnehuset Mariehønen, at børnehuset går konkurs på grund af for få børn. Planen var at børnehuset flytter fra Ane Maries Hus og ind i Byens Hus, når ombygningen af den tidligere skole er færdig.

Bevillingen fra SE Vækstpulje Nyfors er givet i forbindelse med, at vækstpuljens bestyrelse forleden ved årets anden bevillingsrunde fordelte i alt 2,5 mio. kr. til 45 nordjyske projekter.

Herunder tilfaldt flere bidder Løkken og omegn, idet Børglum Kloster får 100.000 kr. til at etablere en person- og servicelift, så gangbesværede eller andre med fysisk handicap får lige adgang som andre besøgende til at komme op på førstesalen.

Indtil nu har de været forhindret i at opleve de historiske og kulturelle udstillinger mv., som førstesalen har budt på.

Endvidere har Kulturhus Løkken fået knap 78.000 kr. til at gennemføre nogle af husets aktiviteter, Tolstrup-Stenum Idrætsforening er tilgodeset med 50.000 kr. og endelig er der en portion på 23.370 kr. til KFUM Spejderne i Poulstrup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...